‘YARALARIMIZI BİRLİKTE SARALIM’

İzmir’i hüzne boğan orman yangınlarının telafisi için güç birliği çağrısı yapan iş kadını Şafak Sol, ‘Yaralarımızı birlikte saralım’ diye konuştu

GÜNÜN HABERLERİ 22.08.2019, 18:54
‘YARALARIMIZI BİRLİKTE SARALIM’

İzmir'in farklı noktalarında meydana gelen ve yaklaşık 500 hektar alanı küle çeviren orman yangınları, doğa sevdalı pek çok vatandaşı üzdü. Yanan alanların yeniden yeşillendirilmesi için odalardan, sivil toplum kuruluşlarına, siyasilerden esnafa İzmir tek yürek oldu. 53 saat süren orman yangınının kendisini derinden yaraladığını belirten İzmirli iş kadını Şafak Sol, “Kazdağları’nda kesilen ağaçlarımızın acısı henüz geçmeden ciğerlerimizi yakan orman yangınlarıyla üzüntümüz katlandı. Yaşadıklarımızı tam bir felaket olarak nitelendiriyorum.” dedi. Ekiplerin tüm çabalarına rağmen güçlükle söndürülen yangınların nedenlerinin ve sorumlularının bir an önce bulunması gerektiğini söyleyen Sol, “Yanan bölgelerin yeniden yeşillendirilmesi ve tek bir metrekare alanın imara açılmaması hassasiyetinin takipçisi olmalıyız” diye konuştu.

‘BİRLİKTE YAPALIM’

    İzmir’in küllerinden doğan bir şehir olduğunu hatırlatan Şafak Sol, “Düştüğü gün yerinden kalkan, yandığı gün küllerinden doğan bir şehirde yaşamanın mutluluğunu ancak İzmir’i tutkuyla sevenler bilir. Yeni nesle yeşil bir doğa ve aydınlık bir gelecek bırakmak istiyorsak hemen harekete geçmeli, bu konuda düzenlenecek tüm kampanyalarda yer almalıyız. El ele verip güç birliği yapalım. Orman yangınının yaralarını birlikte saralım. Saralım ki, kaybettiğimiz ağaçlar daha güçlü çıksın” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)