TÜGİAD, öğrencileri iş dünyası ile buluşturdu

Dokuz Eylül Üniversitesi, İşletme Fakültesi ve Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi ile ortak projesi olan Vaka Analiz Yarışması’nın ikincisi düzenlendi. TÜGİAD, öğrencileri bir kez daha iş dünyası ile buluştururken, yarışmada ihracatla ilgili Altekma Group için vaka analizi yapıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde gerçekleşen İş’te İzmir Vaka Analizi Yarışması’na 5 öğrenciden oluşan 6 ayrı takım katılırken TÜGİAD Ege Şube Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş, öğrencileri tebrik etti.

GÜNÜN HABERLERİ 05.05.2019, 09:27
TÜGİAD, öğrencileri iş dünyası ile buluşturdu

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi ortaklığında ikincisi düzenlenen İş’te İzmir Vaka Analiz Yarışması’nı iki grup kazandı. Kazanan gruplara para ödülü ve staj imkanı sağlandı. Yarışmada ihracatla ilgili Altekma Group üzerinden vaka analizi öğrencilerden oluşturulan ekipler tarafından yapıldı.

Altekma Group desteğiyle düzenlenen İzmir Vaka Analiz Yarışması’nı Gizem Yağmur Sönmez, Elif Tarım, Burak Öztürk, Şadiye Ertaylan, Arda Sağlam’dan oluşan Grup Stoa ve Eray Çelik, Muaz Kılıç, Aibike Aluadinova, Mehmet Batuhan Hazır, Büşra Alkan’dan oluşan Vision Grup kazandı.

Sektör ve üniversite buluşması

Yarışmadan sonra konuşma yapan TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş, imzalanan protokolle birlikte düzenlenen yarışmanın hem iş insanları hem de öğrenciler açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Üniversite sektör buluşmalarının son dönemlerde arttığını fakat istenilen seviyede olmadığını ifade eden Yavaş, “Sektörlerin daha çok gelişmesi için üniversitelerle buluşmalara ihtiyaç var. Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte ikincisini düzenlediğimiz Vaka Analiz Yarışması’yla çok güzel bir iş ortaya çıkardık. Yarışmamızda öğrencilerimizin staj imkânı bulmaları ve kendilerini kanıtlama ortamlarının olması da son derece önemlidir” dedi. İş’te İzmir Vaka Analiz Yarışması’nın Altekma Group üzerinden vaka analizi yapıldığını söyleyen Can Yavaş, “Hem vakayı öğrencilere veren hem de öğrencilere staj imkânı sağlayan Altekma Group’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorumlar (0)