Tolon'u TİT üyesi yaptı: Kod adı 'Bilge'

CHP eski lideri Deniz Baykal ve MHP'lilere yönelik kaset kumpası davasından aranan ve önceki gün Eskişehir'de yakalanan Ankara eski İstihbarat Müdürü Zeki Güven'in 'Bilge' kod adını kullandığı ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u teknik takine aldırdığı ortaya çıktı. Güven'in, 4 bin 697 kez Bylock, 291 kez de Eagle haberleşme sistemine girdiği de belirlendi.

GÜNÜN HABERLERİ 24.05.2018, 15:35 24.05.2018, 15:35
Tolon'u TİT üyesi yaptı: Kod adı 'Bilge'

Zeki Güven’in, İstanbul 1. Ordu Komutanlığı görevinde bulunan ve kumpas Ergenekon davasından tutuklanan Emekli Orgeneral Hurşit Tolun’u, ”Seçkin Gelçetin ve Vural Okman” sahte isimleri ile, Türk İntikam Tugayı üyesi gösterip mahkemeden telefonunu dinleme kararları aldırdığı da ortaya çıktı. Hurşit Tolon’un telefonlarının dinlenmesine ilişkin mahkeme talep formlarında, Güven’in imzası bulunuyor.

BAKANLARI DA İZLETTİ

Eskişehir’de bir AVM’nin otoparkında KHK ile meslekten çıkarılan eski hakim eşi ile birlikte yakalanan ve tutuklanan Zeki Güven’in, Bylock ve Eagle gizli haberleşme sistemi ile irtibat kurduğu kişiler tarafından ”Bilge” kod adı ile kaydedildiği saptandı. Polis olan kardeşi İsmail Güven’in de, FETÖ irtibatı nedeniyle meslekten KHK ile çıkarıldığı belirlendi.

Hakkında ”Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak, ve sahte belge düzenlemek, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirmek, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek” suçlarından ağır hapis cezası istenen Zeki Güven’in, bürosuna AKP’li bakanların gittiği Ankaralı iş adamı Yusuf Ziya Yağmur’u da, sahte evraklarla çıkarttığı mahkeme kararlarına dayanarak, teknik takibe aldırdığı ortaya çıktı.

Yorumlar (0)