banner773

TAYYİPGİLLER’İN SÖMÜRÜSÜ ZAMLARLA HAD SAFHAYA ULAŞTI

Halkın Kurtuluş Partisi İzmir İl Örgütü İzmir'de okul servislerine yapılan zamlarla ilintili açıklama yayınladı

GÜNÜN HABERLERİ 08.09.2019, 10:00
TAYYİPGİLLER’İN SÖMÜRÜSÜ ZAMLARLA HAD SAFHAYA ULAŞTI

Tayyipgiller zaman zaman gerçekleri yansıtmayan rakamlarla ülke ekonomisini büyüttüklerini övünerek söyleyip halkımızı kandırmaya çalışıyorlar.Fakat ekonominin kötüye gidişini gizleyemiyorlar .Okulların açılmasına günler kala defter , kalem gibi temel ihtiyaçlarını almakta bile insanlar zorlanıyor. Halkımız yıl boyuncu zaten zamlardan rahat bir nefes alamadı.

 

AKP’giller bu alanı da boş bırakmıyor. Servis ücretlerine okulların açılmasına günler kala zam yapıldı.

 

Yeni ücret tarifesine göre resmi eğitim kurumlarında aylık 200 lira olan 0-3 kilometre ücreti 226 liraya yükseldi.

Bu yıl 0-6 kilometre ücreti 277, 0-10 kilometre ücreti 294, 0-15 kilometre ücreti 348, 0-20 kilometre ücreti 418, 0-25 kilometre ücreti 469, 0-30 kilometre ücreti 514, 0-35 kilometre ücreti 537, 0-40 kilometre ücreti 571 lira olarak belirlendi.

Okul öncesi ve özel eğitim kurumları için de yeni tarife belli oldu. Bu okullar için 0-3 kilometre ücreti 240 liradan 271 liraya çıkarıldı. 0-40 kilometre ücreti ise 610 lira olarak uygulanacak.

Çeşitli kurumlar tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, dört kişilik bir aile için Açlık Sınırı 2.124 TL, Yoksulluk Sınırı 6.918 TL’dir. Aynı aile için (evli, eşi çalışmayan ve iki çocuklu bir çalışan için) Asgari Ücret AGİ dahil 2.116,85 TL. Açlık Sınırının altındaki Asgari Ücretle yaşam savaşı veren onbinlerce aile yani yüzbinlerce insanımız gelen zamlar karşısında ölümlerden ölüm beğenecek.

AKP’giller halk düşmanı yüzlerini sürekli olarak gösteriyor. Bir yandan ülkemizin doğal zenginliklerini yerli yabancı Parababalarına peşkeş çekiyorlar. Diğer yandan da bu ülkenin gerçek sahibi olan emekçi halkımızın zorunlu giderlerine zam üstüne zam yaparak memleketi dar ediyorlar.

Şairimiz Ahmet Arif ne güzel anlatıyordu bunları:

Bunlar,

Engerekler ve çıyanlardır,

Bunlar,

Aşımıza ekmeğimize

Göz koyanlardır,

Tanı bunları,

Tanı da büyü…

Demek ki, Ortaçağcı gerici, Tefeci Bezirgân Sermayenin temsilcisi, kamu malı aşırıcısı AKP’giller iktidarda olduğu sürece halkımıza zamlardan kurtuluş yok.

Peki kurtuluşumuz nerede?

Halkın Kurtuluş Partisi saflarında işsizliğe, pahalılığa karşı mücadele etmekte kurtuluş.

Halkın Kurtuluş Partisi Programında Pahalılık bölümünde şöyle der:

“GEREKÇE: Hayatın pahalanması, fiyat rakamının şu ya da bu olması değil, insanımızın geliri ile alım gücünün düşük, yerli-yabancı Parababalarının sömürü ve vurgunlarıyla iratçılık ve devlet masraflarının yüksek olmasıdır. Onun için:

“(…) 2- FİYAT POLİTİKASI: İnsanlarımızın ihtiyaçlarından hangi kısmının, en az gelirinden ne kadarı ile karşılanacağı, barometrenin ibresi gibi, göz önünde tutulacak. Meselâ: Kira, ısıtma, aydınlatma, su ve iletişim masraflarını içine alan BARINMA giderleri, kişi gelirinin en çok 10’da birini; yiyecek, içecek masrafları en çok 5’te birini; devlet masrafları ve vergiler en çok 10’da birini geçmeyecek.”

Halkın Kurtuluş Partisi’nin öncülüğünde kurulacak Demokratik Halk İktidarında, doğalgaz, elektrik gibi ısıtma, aydınlatma vb. giderler, gelirimizin en fazla onda biriyle karşılanabilecek.

İşte gerçek halkseverlik ve vatanseverlik budur. 08.09.2019

 

HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ

İZMİR İL ÖRGÜTÜ

Yorumlar (0)