TAİDER ile Dünya Gelecek Nesil Girişimcilik Ödülü Türkiye'de

Yaşar Grubu 4. nesil üyesi Selin Yiğitbaşı, TAİDER’i temsilen katıldığı Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International, FBN-I) Gelecek Nesil Lombard Odier Girişimcilik Büyük Ödülü’nü “Goodsted” projesi ile kazandı.

GÜNÜN HABERLERİ 19.10.2018, 09:36 19.10.2018, 09:36
TAİDER ile Dünya Gelecek Nesil Girişimcilik Ödülü Türkiye'de

Aile işletmesi üyesi gelecek nesillerinsıra dışı girişimcilik projelerini ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla 2009yılından bu yana FBN ve Lombard Odier’ın birlikte düzenledikleri Uluslararası GelecekNesil Girişimcilik Ödülleri bu yıl 10-13 Ekim tarihlerinde Venedik’tegerçekleşen FBN 29. Dünya Zirvesi’nde açıklandı. Yaşları 18-40 arası 10 farklıülkeden adayın yer aldığı yarışmada finale kalan projeler yenilikçilik,uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik ve iletişim ölçütleri gözününe alınarak işliderleri, yatırımcılar ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

 

Birinciliği “Goodsted” projesi ilekazanan TAİDER üyesi Yaşar Grubu 4. nesil üyesi Selin YİĞİTBAŞI:Şirketlerin ve bireylerinyetenekleri, zamanları, malzeme ve mekan gibi sahip oldukları varlıkları ilekar amacı gütmeyen projelere destek olmalarını kolaylaştıran bir platform olanGoodsted, sosyal projelerle destekçileri güvenilir ve şeffaf bir şekilde biraraya getirmek amacıyla kuruldu.” dedi. Projeyi geliştirirken,sürdürülebilir kalkınma için toplumsal yardımlaşmanın gerekliliğinden yolaçıktığını belirten Selin YİĞİTBAŞI “Biraile şirketi içinde büyümek bana azim, kararlılık, inanç ve yeni şeylerdenemekten korkmamayı öğretti. 2018 yılı başında Goodsted üzerinde çalışmayabaşlarken, UNDP’nin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne destek olmahayaliyle yola çıktım. Sürdürülebilir kalkınma için daha fazla kuruluşun vebireyin sosyal projeleri destekleyebilmesi gerekiyor. Pek çok kişi ve kurumbunu yapmak istediği halde doğru projeye ulaşamıyor, ulaştıklarında daverdikleri desteklerin, gönüllü çalışmalarının takibi, geri bildirim toplama veetki ölçümünü kolayca yapamıyor. Bu platform sayesinde, sadece kuruluşlardeğil, bireyler ve özellikle de yeni beceriler kazanmak isteyen gençler dezaman içinde dünyanın pek çok yerindeki sosyal projeye gönüllük katılma vedestek sağlama imkanı bulabilecek” dedi.

 

Platformun kurumsal şirketlerdeçalışanların yürüttüğü gönüllülük programlarının takibini de kolaylaştıracağınısöyleyen YİĞİTBAŞI “Platformkullanıcılara, destek verdikleri projeler ile ilgili raporlama yapma ve geribildirim imkanı tanıdığından, özellikle çalışanlar tarafından yürütülengönüllülük projelerinde aktif olarak kullanılacağını düşünüyorum” dedi.Goodsted platformunun ilk versiyonu 2019 yılında Londra’da kullanıcılaraaçılacak ve sonraki dönemde de Türkiye’ye gelmesi planlanıyor.

 

Uluslararası FBN Hakkında: Merkezi Lozan’da olan FBN,aile şirketlerinde nesiller boyu başarı ve sürdürülebilirliği destekleyenuluslararası bir organizasyondur. “Aileler İçin, Aileler Tarafından” söylemiile 65 ülkede farklı sektörlerden33 üye dernek ve 3600 aileşirketinden 16.500 aile üyesi ile aile şirketlerinin nesiller boyuncagelişimine destek vermek üzere çalışmalarını sürdürmektedir. TAİDER, FBNYönetim Kurulu’nda, Gelecek Nesil Liderlik Komitesi’nde ve Polaris ProjesiÇalışma grubunda Türkiye’yi temsilen yer almaktadır. Uluslararası FBN’nin heryıl düzenlenen Dünya Zirvesi'nin 30’cusu 16-19 Ekim 2019 tarihinde Udaipur,Hindistan’da gerçekleşecektir. FBN 15. Gelecek Nesil Dünya Zirvesi ise 27-30Nisan 2019 tarihleri arasında Brezilya’nın Recife şehrindedir. Uluslararası FBNve Gelecek Nesil Girişimcilik Ödülleri hakkında ayrıntılı bilgi için info@taider.org.tr

Yorumlar (0)