banner754

Suudi Arabistan sınırında bu hafta 80 Türk TIR'ı daha durduruldu: "Bu siyasi bir mesele"

Türkiye'ye ait 80'den fazla TIR'ın daha Suudi Arabistan gümrük kapılarında bekletildiği öğrenildi. Geçen hafta da 70'den fazla TIR'ın sınırda tutulduğu bildirilmişti.

GÜNÜN HABERLERİ 01.08.2019, 13:55
Suudi Arabistan sınırında bu hafta 80 Türk TIR'ı daha durduruldu: "Bu siyasi bir mesele"

Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'ya isminin paylaşılmaması şartıyla konuşan bir Türk yetkili, Suudi Arabistan ile temas halinde olduklarını ve sorunu çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

Geçen hafta yaşanan sorunun Türkiye'nin müdahalesiyle çözüldüğü, ancak bu hafta tekrar onlarca Türk plakalı TIR'ın sınırda bekletildiği bildirildi. CHP milletvekili Mehmet Güzelmansur, normalde sınırdaki kontrolün yaklaşık iki gün sürdüğüne dikkati çekerek, "Haziran'dan bu yana Suudi Arabistan Türkiye'nin ihraç ettiği ürünlere gizli ambargo uyguluyor" dedi. Ankara'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği konu ile ilgili yorum yapmayı reddetti. MEE'nin aktardığına göre gözlem örgütleri TIR'ların sınırda tutulmasını iki ülke arasındaki siyasi gerilime bağlıyor.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Fatih Şeneri, sorunu düşük rütbeli yetkililerin yarattığını söyleyerek, "Bu siyasi bir mesele. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın araya girmesiyle çözülebilir. Ancak ilişkiler çok iyi durumda değil" dedi.

Yorumlar (0)