Sedat Peker ''öldürüldü'' demişti! Başsavcılık'tan açıklama geldi

Hakkında organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmaktan soruşturma yürütülen Sedat Peker, sosyal medyada son yayınladığı videosunda, Yeldana K.'nın jandarmaya giderek Tolga Ağar'ı şikayet ettiği, daha sonra kadının helikopterle aldırıldığı, ertesi gün ise ölü bulunduğunu öne sürmüştü. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı bu iddiayla ilgili açıklama yaptı.

GÜNÜN HABERLERİ 08.05.2021, 13:00
Sedat Peker ''öldürüldü'' demişti! Başsavcılık'tan açıklama geldi

Hakkında organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmaktan soruşturma yürütülen Sedat Peker'in servis ettiği videoda, ev arkadaşı evdeyken intihar eden Yeldana K. isimli kadının ölümüyle ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı da açıklama yaptı. Başsavcılık açıklamasında, Yeldana K. asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği, intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı belirtildi.

"İNTİHARA TEŞVİK ETTİREN BİR KİMSE BULUNMAMAKTADIR"

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "Kazakistan uyruklu Yeldana K.'ın ölümüyle ilgili paylaşımlar üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda müteveffa Yeldana K.'ın asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği, müteveffayı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı tespit edilerek 16/10/2019 tarihinde Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair karar verildiği anlaşılmıştır."

İLK YALANLAMA JANDARMA'DAN GELMİŞTİ

Sedat Peker'in bu iddiasına ilk yalanlama Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelmiş ve yapılan yazılı açıklamada, "Suç örgütü lideri ve halen yurt dışında kaçak olarak bulunan S.P. isimli şahsın sosyal medya hesaplarından 6 Mayıs 2021 günü yayımlanan videolar ile bazı internet sitelerinde 'Yeldana K. isimli Kırgız ya da Kazak uyruklu bir kadının jandarmaya giderek Tolga Ağar'ı şikayet ettiği, daha sonra kadının helikopterle aldırıldığı, ertesi gün ise ölü bulunduğu' şeklinde haberler yer almıştır. Yeldana K. isimli kadının, jandarmaya herhangi bir müracaatının kesinlikle söz konusu olmadığı gibi, helikopterle aldırılması iddiası da tamamen gerçek dışıdır" denilmişti.

"YELDA K.'LA HİÇBİR İLGİM YOK"

Peker'in iddialarının odağındaki isim AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar da konuyla ilgili açıklama getirmişti. İddiaları yalanlayan Ağar, Yeldana K. ile ilgili uzaktan veya yakından hiç bir ilgisi bulunmadığını ve hukuki işlemleri başlatacağını açıkladı.

KAHRAMAN 2019'DA KENDİNİ ASARAK İNTİHAR ETMİŞTİ

Olay, 28 Mart 2019 tarihinde merkeze bağlı Yıldızbağları Mahallesi'nde meydana gelmişti. Elazığ'da yayın yapan bir televizyon programında sunuculuk yapan Kazakistan uyruklu üniversite öğrencisi Yeldana K. (21), mutfakta kendini asarak intihar etmişti. Genç kızın ev arkadaşı, sabah Yeldana K.'ın cansız bedenini görünce hemen durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirmişti. Genç sunucunun cenazesi polisin incelemesi sonrası Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırılarak otopsisi yapılmış, olayda bir şüphe bulunmamıştı. Sedat Peker, sosyal medya üzerinden servis ettiği videoda, Yeldana K. ölümüyle ilgili iddialarda bulunmuştu. Peker, Yeldana K.'ın jandarmaya giderek Tolga Ağar'ı şikayet ettiği, daha sonra kadının helikopterle aldırıldığı, ertesi gün ise ölü bulunduğunu öne sürmüştü.

Haber3

Yorumlar (0)