banner758

Müzik sempozyumunda Ermeni tepkisi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “2018 Uluslararası Geçmişten Günümüze Urfa'da Müzik Sempozyumu ve Etkinlikleri” programı kapsamında Ermeni ve Yahudi müzik tarihinin anlatılması sosyal medyada tepkiye yol açtı. Şanlıurfa’nın müziği, kültürü ve tarihi yapısı ile bir mozaik olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Kılıç, Urfa bir mozaiktir bunu kabul etmek zorundayız, Urfa’da Ermeni’de, Yahudi’de, Süryani’de ve Müslümanlarda yaşamıştır, bu yaşayışta Şanlıurfa’mıza bir çok eserler bırakmıştırlar” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ 16.11.2018, 16:47 16.11.2018, 16:47
Müzik sempozyumunda Ermeni tepkisi

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 gün sürecek olan “2018 Uluslararası Geçmişten Günümüze Urfa'da Müzik Sempozyumu ve Etkinlikleri” programı kapsamında Mehmet Akif İnana Konferans Salonunda müzik gecesi ile Topçu Meydanında ritimin ustası olarak bilinen Sanatçı Cem Berhamalı tarafından davul ve çalgılı aletlerden ritim gösterisi gerçekleşti. Yurtiçi ve yurt dışından gelen katılımcıların şenlendirdiği kentte süren müzik ziyafeti vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi Sıra Gecesi Ekibi, bir birinden güzel mahalli müzikleri ile gelen konuklara müzik şöleni yaşatırken, ünlü Sanatçı Mehmet Özbek ise Şanlıurfa Müziğinin geçmişini, kalitesini ve kültürde bıraktığı izleri anlattı. Özbek, Şanlıurfa’nın müzik şehri olarak anılmasının gerçeklik payına değindi.

ERMENİ TEPKİSİNE CEVAP

Şanlıurfa’nın müziği, kültürü ve tarihi yapısı ile bir mozaik olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Kılıç, düzenlenen etkinlikte Ermeni ve Yahudi müzik tarihçesine yer verilmesine bazı kesimlerin sosyal medya hesaplarından tepki göstermesine cevap vererek şunları söyledi:

“Geçmişten Günümüze Urfa’da Müzik Sempozyumu derken bölgede yaşayan Ermeni’sinden, Yahudi’sine ve Müslümanların ortak bir kültüründen bahsettik. Bunu da sosyal medyada yanlış yöne çekenler olmuş. Urfa bir mozaiktir bunu kabul etmek zorundayız, Urfa’da Ermeni’de, Yahudi’de, Süryani’de ve Müslümanlarda yaşamıştır, bu yaşayışta Şanlıurfa’mıza bir çok eserler bırakmıştırlar. Bunun ile birlikte ortak bir kültür oluşmuştur, bizler bu kültürü yok etmeye çalışacağımıza bu kültürün güzelliklerini algılamaya ve gelecek yarınlara taşımaya gayret edelim” diye konuştu.

ŞANLIURFA, (DHA)

Yorumlar (0)