Mersin'de Balıkçı Barınağı Yerine AVM Yapılıyor

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan planla alana AVM yapılacağını ifade etti.

GÜNÜN HABERLERİ 18.07.2022, 13:05 18.07.2022, 13:09
Mersin'de Balıkçı Barınağı Yerine AVM Yapılıyor

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı kentin simgelerinden biri olan ve kent halkının yoğunlukla kullandığı Çamlıbel Balıkçı Barınağı AVM olma tehdidiyle karşı karşıya. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan planla alana AVM yapılacağını ifade etti.

Mersin’in simge alanlarından Akdeniz ilçesinde bulunan Çamlıbel Balıkçı Barınağı yok olma tehlikesiyle karşı kaşıya. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin kent merkezinde bulunan ve yıllardır amatör balıkçıların kayıklarını bağladığı ve balık tuttukları Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan planla AVM’ye dönüştürülmek istendiğini kaydetti. CHP’li Gökçel, “AKP’nin Mersin’e ihaneti devam ediyor. Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nın imar planı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından değiştirilerek AVM yapmak istiyor, ranta açmak istiyor, betona gömmek istiyor. Oysa burası kentin hafızası, fakir fukara çocuklarının denizle buluştuğu, denizi tanığı alan burası Atatürk Parkı ile beraber” dedi. CHP’li Gökçel, “Burayı betona boğmaya, ranta açmaya çalışıyor, Atatürk Parkı’nı da limana dahil ederek vatandaşlarımızın denize ulaşmasını engelliyor” diye tepki gösterdi. 

“Gökçel’den Sivil Toplum Kuruluşlarına Mücadele Çağrısı”

Yapılmak istenen proje ile bölge esnafının da olumsuz etkileneceğini vurgulayan CHP’li Gökçel, “Esnafımızın durumunun çok zor olduğunu biliyoruz. Çamlıbel’deki esnafımızı mağdur etme pahasına burayı ranta açarak zenginlere peşkeş çekmek istiyor” dedi. Mersin’deki STK’ları da dayanışmaya çağıran CHP’li Gökçel, “Buradan Mersin’deki STK’Lara da bir uyarım oalcak. Mersinli olarak Mersin’e Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi sahip çıkacağız. Mersin’in bir çocuğu olarak hukuki olarak tüm haklarımızı kullanacağız. Mersin’deki Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nı Fakir çocukların denize ulaştığı bölgeyi peşkeş çektirmeyeceğiz” dedi.

Bölgede esnaflık yapan vatandaşlar ise bölgeye yapılacak bir AVM ile kendilerinin iş yapamayacaklarını söyledi. Benzer projelerin kentin başka bölgelerine yapıldığını ifade eden satıcı “Ben oranın yolunu dahi bilmem, buraya AVM olmaz. Burası fakirlerin geldiği bir yer” dedi.

Yorumlar (0)