banner773

Mehmet Cengiz'e verilen ballı ihale yargıya taşındı

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Sözcü yazarı Çiğdem Toker’in gündeme getirdiği TCDD’nin Diyarbakır – Mazıdağı (Mardin) Demiryolu projesini “milletin a…na koyacağız” sözüyle hafızalara kazınan Mehmet Cengiz’e vermesini yargıya taşıdı. Toker, TCDD’nin ihaleyi en düşük tekliften 109 milyon TL pahalı olmasına rağmen Cengiz’e verdiğini yazmıştı.

GÜNÜN HABERLERİ 20.11.2018, 14:24 20.11.2018, 14:24
Mehmet Cengiz'e verilen ballı ihale yargıya taşındı

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) tarafından Mehmet Cengiz dışında,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Yapılan suç duyurusunda, “Görevi kötüye kullanma (TCK.257/1, 2), görevinden kaynaklı kişi ve kurum kayırma (ayırımcılık-TCK.122/1-b), bilerek ve isteyerek kamu zararına sebep olmak (İrtikap-TCK. 250/1), Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak nitelikli dolandırıcılığa neden olmak” ifadelerine yer verildi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Mehmet Cengiz’e verilen ihaleyi “vurgun” olduğunu ifade ederken, Sözcü Gazetesi yazarı Çiğdem Toker’in de tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Söz konusu ihalelerde, devletin zarara uğratıldığı ve yandaşlara peşkeş çekildiği ifade edilirken, “Tüm bu sebeplerle, şüpheli olarak belirtilen sorumlular hakkında kamu davası açılması için işbu suç duyurusunu yapmak zorunlu olmuştur” denildi.

HKP tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“AKP’gillerden olan ve son onaltı yılda kamu mallarının büyük çoğunluğunun peşkeş çekildiği Cengiz Holding’e son olarak da ‘Diyarbakır-Mazıdağı (Mardin) Demiryolu İltisak Hattı Yapım İşi’ verildi.

Verilen bu iş, Aralık 2015’de; İnebolu Limanı ve Hopa Termik Santraline İstanbul Ortaköy ve Göktürk’deki iki değerli arsa ile Mardin’deki bin dönümü bulan araziden oluşan üç ayrı değerli gayrimenkul de eklenerek peşkeş çekilen ihalenin devamıdır.

Bu son ihalede ise, artık devlet memuru olmaktan çıkıp birer AKP militanı olarak davranan kamu görevlileri, hiçbir hukuk kuralı tanımadan, en düşük teklif veren firmadan 109 milyon daha pahalı teklif veren Cengiz İnşaat’la sözleşme imzalamaktan çekinmemişlerdir.

Üç yıl önceki ve bu yılki ihaleyi yapan da alan da aynı sanıklardır.

Bunlar; Ulaştırma Bakanı, TCDD Genel Müdürü ve üst düzey yetkililerle Özelleştirme İdaresi Başkanı ve diğer yetkililerdir.

Bu memurlar, AKP iktidarından aldıkları güçle ve içine girdikleri kirli ilişkilerle; devlet nüfuzundan da yararlanarak kamu varlıklarını sürekli zarara uğratmaktadırlar. Bu arada yandaş iş adamlarını zengin etmektedirler.

Başta Ulaştırma Bakanı olmak üzere Özelleştirme İdaresi Başkanı ve yöneticileri ile TCDD Genel Müdürü ve ilgili yöneticilerin 109 milyon TL. Daha fazla maliyet getirecek olan teklifi kabul etmekte tüyü bitmemiş yetimin hakkındı yemişler ve millete alçakça küfreden bir parababasına yedirmişlerdir.

Bu yapılan, hakkaniyete, ahlaka, vicdana açıkça aykırı olduğu gibi, yürürlükte olan Ceza Yasasına göre de;  Görevi kötüye kullanma, görevinden kaynaklı kişi ve kurum kayırma, bilerek ve isteyerek kamu zararına sebep olmak (İrtikap), Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak nitelikli dolandırıcılığa neden olmak suçlarını oluşturmaktadır.

Halkın Kurtuluş Partisi; bugüne kadar Kuvayimilliye değerlerimizin, Kamu mallarımızın böylesine peşkeş çekilmesine, yağmalanmasına vurgun edilmesine sessiz kalmamıştır, göz yummamıştır. Bundan sonra da sessiz kalmayacak ve göz yummayacaktır.

Bu nedenle partimiz avukatları Halkçı Hukukçular tarafından ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Ancak bundan önceki suç duyurularımız gibi bu suç duyurumuz da takipsizlikle sonuçlandırılacağı hakkında ciddi kuşku duymaktayız.

Ünvanları Cumhuriyet Savcısı olan Adalet Bakanlığı görevlilerinin Cumhuriyetin kazanımlarını, devletin ve milletin çıkarını korumak için, somut bilgi ve belgelere dayalı olan bu suç duyurumuzla ilgili işlem yapmalarını ummak istiyoruz.

Bugün için belki dosyayı kapatabilirler, ancak Demokratik Halk İktidarında sanık sandalyesine oturmaktan kurtulamazlar.”

Yorumlar (0)