“Kömür Fiyatı 1 Yılda Üç Katına Çıktı!”

Elektrik ve doğalgaz faturaları bu kış cep yakacak diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya,  AKP hükümetinin beceriksiz ekonomi yönetimi yüzünden kömür fiyatının bir yıl içinde 3 kat arttığına dikkat çekti. 

GÜNÜN HABERLERİ 26.10.2022, 19:36
“Kömür Fiyatı 1 Yılda Üç Katına Çıktı!”

Bir yıl önce kömürün fiyatının 2 bin 600 TL iken şimdilerde 8 bin ile 8 bin 600 lira arasında olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, kömür fiyatlarındaki fahiş fiyat artışını gündeme taşıdı.


Kötü ekonomi yönetimi yüzünden hayat o kadar pahalılaşmış ki ev kiraları uçmuş, yeme-içme-gıda fiyatları almış başını gidiyor. Asgari ücretli gibi emekli vatandaşlarımız açlık sınırının altında yaşıyor. İnsanlar ayın sonunu getiremiyor!” diyen Yılmazkaya, “Bir maaşla geçinmeye çalışan milyonlarca yurttaşımız bu kışı nasıl geçireceğini şimdiden kara kara düşünmekte” ifadelerini kullandı.


Asgari Ücretli, Emekli Kış Aylarında Nasıl Isınacağının Hesabını Yapıyor!
Elektrik ve doğalgaz zamlarından sonra kömüre yönelen dar gelirli vatandaşın kömür fiyatının üç katı artmasından dolayı yaşadığı büyük mağduriyeti Meclis Genel Kuruluna taşıyan Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;
“Elektrik ve doğalgaz faturaları son yıllardaki zam yağmuruyla birlikte tarihi zirve yaptı. Elektrik ve doğalgaza gelen zamların ardından, kömür ve odun fiyatları da bu yıl cep yakmaya başladı. Bir yandan doğalgaza yüksek zam yapılırken eş zamanlı olarak kömür fiyatları da geçen seneye göre büyük bir oranda arttı. 


Kara kışın soğu hissedilmeye başladığı şu günlerde, vatandaşlar kış aylarında nasıl ısınacağının hesabını yapıyor.


Sadece elektriğe, doğalgaza, gıdaya gelen zamlar asgari ücretli ve emekli maaşlarının çok üzerinde.


Eylül 2021’de bir ton ithal kömür fiyatı 2 bin 600 ile 3 bin lira arasında değişiyordu. Bugün aynı kömürün fiyatı 8 bin ile 8 bin 600 lira arasında. Yerli kömürün fiyatı ise 7 bin 600 liraya kadar çıktı. Kömür fiyatındaki artış neredeyse üç kat oldu. Yanlış ekonomi politikaları nedeniyle Türk Lirası’ndaki değer kaybı, bağımlı olduğumuz enerji fiyatlarındaki artışın Türkiye’de çok daha fazla hissedilmesine neden oluyor.
Emeklinin, asgari ücretlinin şartlarını düzeltilmiyorsunuz, vatandaşımıza insanca yaşam hakkı vermiyorsunuz!”

Yorumlar (0)