KARADAĞ CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI HALİLOVİÇ'TEN İZMİR BOSNA SANCAK DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

Karadağ Cumhurbaşkanı’nın Danışmanı Amer Haliloviç ve beraberinde ki heyet, Türkiye’de bulunan büyük Boşnak derneklerini ziyaret ederek işbirliklerinin ilerlemesi için neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere İzmir Bosna Sancak Derneği’ni ziyaret etti.

GÜNÜN HABERLERİ 15.01.2019, 13:37 15.01.2019, 13:37
KARADAĞ CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI HALİLOVİÇ'TEN İZMİR BOSNA SANCAK DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

Karadağ Cumhurbaşkanı’nın Danışmanı Amer Haliloviç ve beraberinde ki heyet, Türkiye’de bulunan büyük Boşnak derneklerini ziyaret ederek işbirliklerinin ilerlemesi için neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere İzmir Bosna Sancak Derneği’ni ziyaret etti.

İzmir Bosna Sancak Derneği’nde dernek üyeleri ve İzmir de yaşayan Boşnak iş insanlarıyla bir araya gelen Haliloviç, bu güne kadar gayet iyi giden ilişkilerini biraz daha ileriye götürebilme adına temaslarda bulunmak için geldiği İzmir’de iş insanlarını Karadağ’a yatırım yapmaları için davet etti.

Kahvaltı ya katılan dernek üyeleri ile gelen heyet arasında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının yanı sıra, Karadağ hükümetinden istek ve taleplerini gelen heyete aktaran dernek üyeleri çifte vatandaşlık konusunda talepkar olduklarını ifade ettiler.

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül kahvaltının ardından Amer Haliloviç ve beraberinde ki heyete küçük bir İzmir turu attırdı. Dernek Başkanı Gül, bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dernek Başkanı Abdullah gül ziyaretle ilgili şunları söyledi;

Karadağ Cumhurbaşkanı danışmanı Amer Haliloviç ve beraberinde ki heyetin derneğimizi ziyaret etmesi memnuniyet verici. Dernek Olarak Karadağ da biliniyoruz. Karadağ ve Sırbistan da bulunan Sancak bölgesine ve Bosna Hersek’e destek olan yardım eli uzatan tek dernek biziz diyebilirim.

Dernek olarak bizler yıllardı Karadağ Sancak Bölgesine sürekli destek oluyoruz. O bölgede yaşayan Boşnak hemşerilerimizin ve akrabalarımızın ihtiyaçlarını giderebilmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bizler burada çok iyi koşullarda ve şartlarda yaşarken aynı şeyleri orada yaşayan Boşnak akrabalarımız, hemşerilerimiz için söylememiz mümkün değil. Sancak bölgesinden gelen taleplere duyarsız kalma gibi bir lüksümüz yok.

İzmir ve Türkiye’de yaşayan İş insanlarımızın da Karadağ da yapacakları yatırımlarda Boşnak akrabalarımıza iş imkânları yaratmaları memnuniyet verici bir girişimdir. İlişkilerimizi daha ileri seviyelere taşımak için dernek olarak üzerimize ne düşerse bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz.’ Dedi.

Karadağ Cumhurbaşkanı Danışmanı Amer Haliloviç şunları söyledi;

‘Karadağ ve Türkiye Devleti arasında ki ilişkiler çok iyi. Karadağ Hükümeti ve halkı Türkiye’yi dost olarak görmektedir. Karadağ Cumhurbaşkanının Türk halkına selamlarını ve dostluğunu getirdim. İlişkilerimizi daha üst seviyelere çekmek adına çalışıyoruz.

Ben kendimi Türkiye’de kendi evimde gibi hissediyorum, benim ikinci vatanım olarak görüyorum. Türkiye de benim akrabalarım yaşıyor.

Karadağ Cumhurbaşkanımız ayrıca Türk halkını Karadağ’a bekliyor ayrıca Türk İş insanlarının Karadağ da yatırım yapmasını istiyor.

Karadağ’dan 1912 yılından günümüze, Türkiye ye çok sayıda Boşnak göç etmiş durumda. Göç eden bu Boşnaklar Karadağ ile Türkiye arasında önemli bir köprü vazifesi görüyorlar. Türkiye sınırları içerisinde çok sayıda Karadağ dan göç eden Boşnak bulunduğu için bizde İstanbul ki Boşnak derneğini ve İzmir’de bulunan İzmir Bosna Sancak Derneği’ni ziyaret ediyoruz.

Bizleri mutlu eden bir konuda Karadağ’dan Türkiye’ye göç eden Boşnakların Türkiye’de çok başarılı olduklarını gördük bu bizleri çok mutlu ediyor.

Bundan sonra daha sık gelmeye çalışacağım ve ilişkilerimizi daha daha üst seviyelere getirmek için çalışmalar yapacağım.’ Dedi.

 

Yorumlar (0)