İzmir küllerinden doğarken Buca Gençlik Kolları eski Başkanı göreve hazırız dedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘İzmir Küllerinden Doğacak’ dedi, Buca eski Gençlik Kolları Başkanı Can İrat, ‘Gençlik olarak bu göreve hazır olduğunu söyledi.’

GÜNÜN HABERLERİ 22.08.2019, 16:54 22.08.2019, 16:36
İzmir küllerinden doğarken Buca Gençlik Kolları eski Başkanı göreve hazırız dedi

CHP Buca Gençlik Kolları eski Başkanı Can İrat, Karabağlar ve Seferihisar ilçelerinde meydana gelen yangın neticesinde on binlerce ağaç ve çiçeklerin yok olduğu İzmir’in dağlarında yeniden çiçek açmasını sağlamak için bu bölgeleri kesinlikle İmar’a açmayacağını ve ağaçlandırma çalışması başlatacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den bu çalışmalar sırasında gençler olarak görev beklediklerini açıkladı. 

‘Çiçekler açan dağlarıyla kurtuluş mücadelemizin en önemli kentlerinden biri olan güzel İzmir'imizin ormanları ne yazık ki farklı noktalarda çıkan yangınlar sebebiyle kül oldu, canlılarımız yok oldu.

Hükümetin ve medyanın bu konuya yeterince önem vermediğini görüyoruz. Tarım ve Orman Bakanının yaptığı beyhude açıklamalar görevlerini yapamadıklarının itirafı olmuştur. İzmir halkının toplumu ve doğayı ilgilendiren konulardaki samimi duyarlılığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in önderliği ve kararlı duruşu ile birleştiğinde yaralarımızı sarabiliriz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'in yanan alanları imara açmama sözü ve ağaçlandırma seferberliği için yaptığı kararlı açıklamalar motivasyonumuzu yükseltmiştir.

Yapılabilecek her ağaçlandırma kampanyasında canhıraş biçimde çalışıp dağlarımızı çiçeklere ağaçlara yeniden kavuşturmaya kararlıyız. Nasıl ki Cumhuriyet Halk Partimizin gençleri olarak memleketimizin aydınlığı için gece gündüz bayrak asmaktan kaçınmıyorsak şimdi de partimizin gençliği olarak memleketimizin, dünyanın ve insanlığın yararına olacak şekilde fidan dikmeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. İzmir bu tarihten sonra adeta küllerinden doğacak, Anadolu tarihinde çok önemli bir yeri olan kentimiz bu sınavı da başarı ile geçecek ve bunun için biz gençler elimizden geleni yapacağız.’ Dedi

Yorumlar (0)