İYİ Partili Ayhan EREL: Vatandaşımız Zamlar Altında Ezildi, Hayatından Bezdi

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL, TBMM Genel Kurulu’nda TÜİK tarafından açıklanan büyüme verilerine değinerek,  dar gelirli vatandaşın bu büyüme rakamlarının neresinde olduğunu sordu. 

GÜNÜN HABERLERİ 01.06.2022, 08:49
İYİ Partili Ayhan EREL:  Vatandaşımız Zamlar Altında Ezildi, Hayatından Bezdi

TÜİK verilerine göre Türkiye’nin 2022’nin ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüdüğü açıklanmıştı. TBMM Genel Kurulu’nda TÜİK verileriyle ilgilli konuşan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL,  bu verilerin tartışmalara açık olduğunun altını çizerek;  memurunemeklininasgari ücretlininişçinin, esnafın, çiftçinin zamlar altında ezildiğini, adeta hayatından bezdiğini söyledi.

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel’in konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

TÜİK tarafından açıklanan büyüme verilerine göre ülkemiz 2022 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,3 büyümüştür. TÜİK tarafından açıklanan bu veriler maalesef tartışmalara açık hâle gelmiştir. 

Türkiye yüzde 7,3 büyüdüyse eğer, asgari ücretli bu büyümenin içerisinde midir; emeklilikte yaşa takılanlar, 3600 ek gösterge bekleyenler, atama bekleyen gençlerimiz, 2.500 lira emekli maaşıyla geçinmeye çalışan emeklilerimiz, toprağına gübre atamayan, traktörüne mazot alamayan çiftçilerimiz de büyümüş müdür?

Bize göre onlarda bir büyüme yok, aksine yılbaşından bu yana yapılan zamlar nedeniyle işçi, memur, esnaf, çiftçi, emekli enflasyon altında ezilmiş, adeta hayatından bezmiştir diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. 

Yorumlar (0)