İstanbul'da kan donduran olay! Helallik isteyip teslim oldu

İstanbul'da birlikte çiçek sattığı kuzenini öldüren Mehmet B., Adana'da toprağa verilen kuzeninin mezarlığına giderek helallik istedikten sonra polise teslim oldu.

GÜNÜN HABERLERİ 06.09.2019, 13:00
İstanbul'da kan donduran olay! Helallik isteyip teslim oldu

İstanbul'da birlikte çiçek sattığı halasının oğlu Halil Ç.'yi (19) çıkan tartışmada falçatayla öldüren Mehmet B. (19), Adana'da toprağa verilen kuzeninden, mezarında helallik isteyip polise teslim oldu. Dua ederken cep telefonuyla görüntülenen Mehmet B., "Keşke ben ölseydim, inşallah ahirette buluşuruz" dedi.

Olay, 31 Ağustos'ta İstanbul Beyoğlu'nda meydana geldi. Yaklaşık bir ay önce çiçek satmak için İstanbul'a giden kuzenler Halil Ç. ve Mehmet B. arasında, yaptıkları iş nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Mehmet B., üzerinde bulunan falçatayla Halil Ç.'yi yaraladı. Halil Ç., çevredekilerin çağırdığı ambulansla kaldırıldığı Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Mehmet B. ise olayın ardından kaçtı.

Yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından teslim alınan Halil Ç.'nin cenazesi, Adana'ya getirilip Kürkçüler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaçtıktan sonra otostop yaparak Adana'ya gelen Mehmet B., burada yakınlarına Halil Ç.'yi kendisinin öldürdüğünü belirtti. Gözyaşları içinde olayı anlatan Mehmet B., babası ve amcalarına halasının oğlunun mezarına başına gitmek istediğini vicdan azabı çektiğini söyledi. Bunun üzerine aile büyükleri Mehmet B.'yi mezarlığa götürdü. Mezar başında dua eden Mehmet B., "Böyle olmasını kimse istemezdi, keşke ben ölseydim. Benden yana hakkım varsa helal olsun, sen de hakkını helal et. Teslim olmaya gidiyorum, inşallah ahirette buluşuruz. Kendine iyi bak, Allaha emanet ol" dedi.

Mehmet B., daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Burada ifadesi alınan Mehmet B., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandıktan sonra, Halil Ç.'nin mezarına 500 metre mesafede bulunan Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

DHA

Yorumlar (0)