İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ ERDOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İlerici Kadınlar Derneği, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM grup toplantısında gezi eylemlerini ve özelde kadınları hedef alan hakaretlerde bulunduğunu ifade ederek suç duyurusunda bulundular.

GÜNÜN HABERLERİ 04.06.2022, 09:38
İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ ERDOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İşte basın açıklaması:

Erdoğan yaptığı konuşmada “Düşünün, Dolmabahçe Cami’nin içinde bu eşkıyalar bu teröristler caminin içini pislemişti. Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar böyle. Bunlar çürük, bunlar sürtük. Kamu binalarının, polis araçlarının, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazıyor. Bunlardan bu millete hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber.” ifadelerini kullanmıştır.

Gezi Direnişi’nde en önde yer alan kadınlar başta olmak üzere, direnişe katılan milyonlarca yurttaşa karşı kullanılan bu cümleler ceza kanunumuzda açık bir şekilde suç teşkil etmektedir.

“Çürük”, “ Sürtük”, “ Terör sevici” gibi sıfatların Türk Dil Kurumu’ndaki anlamlarına da bakıldığında Erdoğan’ın hakaret suçunu işlediği açıktır.

Üstelik bunu gerek bir kamu görevlisi gerekse de siyasi parti başkanı sıfatıyla basın, yayın kanalları aracılığı ile sarf etmiş olması suçun ağırlaştırıcı unsurudur.

Gezi Direnişi’ne katılan milyonları kamuoyu önünde bu sıfatlarla hakarete maruz bırakmak halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçunu da oluşturmaktadır.

Erdoğan 2013 yılından beri bu suçu süreklilik arz edecek şekilde işlemekte, iktidarda olan bir partinin genel başkanı olarak, siyasi amaç ve çıkarları uğruna, halkın büyük bir bölümünü hedef göstermekte, halk arasında ayrımcılık yaratarak kin ve düşmanlığa tahrik etmektedir.

Eşit, özgür ve laik bir ülke istediği için bu hakaretlere maruz bırakılan ve Gezi Direnişi’ne katılan milyonlarca kadın adına İlerici Kadınlar Derneği olarak AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk.

2013 yılında milyonlarca yurttaş, çevre talanına, gerici politikalara, özgürlüklerin ve yurttaş haklarının törpülenmesine, ülke kaynaklarının yağmalanmasına karşı memlekete sahip çıkmak amacıyla ayağa kalkmıştır.

Gezi Direnişi AKP eliyle kurulan gerici rejime karşı en kitlesel itiraz olarak tarihe geçmiştir. Bu itiraz en başta ‘karanlığa boyun eğmeyeceğiz’diyen kadınların itirazıdır. Erdoğan’ın Gezi Direnişi’ni hedef alırken kadınlara hakaret etmesi tesadüf değildir.

Erdoğan’ın sarfettiği sözlerin kaynağı Siyasal İslam’ın kadına bakışının yansımasıdır. Kadınlara dayatılan bu zihniyeti kabul etmedik, etmeyeceğiz. Dün Gezi Direnişi’nde olduğu gibi, bugün de elinde mezura ile bize ahlak ölçüsü biçmeye çalışanlara kadınlar eşitlik, özgürlük ve laiklik mücadelesini büyüterek yanıt verecektir.

Yorumlar (0)