Hrant'ın Arkadaşları:Biz bitti demeden bu dava bitmez

Hrant Dink davasının 68’inci duruşması öncesi açıklama yapan Hrant’ın Arkadaşları, “Biz bitti demeden bu dava bitmez” dedi

GÜNÜN HABERLERİ 12.03.2018, 14:42 12.03.2018, 14:42
Hrant'ın Arkadaşları:Biz bitti demeden bu dava bitmez

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti kapsamında Trabzon ve Samsun’da olay döneminde görev yapan askerlerin yargılandığı davanın Çağlayan’da bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceği 68’inci duruşması öncesi, Dink’in arkadaşları açıklama yaptı. Adliyenin C kapısı önünde gerçekleştirilen açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. “Hrant için adalet için” pankartının açıldığı eylemde, sık sık “Hrant için adalet için” ve “Biz bitti demeden bu dava bitmez” sloganları atıldı.

Adalet talep ettiler

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, açıklamayı yapan Hrant’ın Arkadaşları’ndan Bülent Aydın,  geçen duruşmadan sonra mahkemenin Trabzon Jandarması’ndan Okan Şimşek ve Veysal Şahin’i tahliye ettiğini belirterek, “Hrant Dink’in katledilişi üzerinden 11 yıl geçti. İlk günden bu yana sürdürdüğümüz adalet mücadelesinde işaret ettiğimiz yerlere daha yeni bakılıyor. Gerçekler görülecek mi, adalet yerini bulacak mı, henüz bilmiyoruz. Adalet talebimizi bir kez daha haykırmak için buradayız. Gerçek katiller hak ettikleri cezayı alana, bu alçak cinayetin tüm ortaklarından hesap sorulana kadar mücadele edeceğiz. Biz bitti demeden bu dava bitmez”şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Hrant’ın Arkadaşları duruşmaya katılmak üzere adliye binasına girdi.

 

Yorumlar (0)