Hava-Sen'den THY YÖNETİM KURULU BAŞKANINA AÇIK MEKTUP

HAVA-SEN Üyeleri Adına Genel Başkan Kaptan İskender Çarkcı THY Yönetim Kurulu Başkanına açık bir mektup yayınladı. Mektup şöyle;

GÜNÜN HABERLERİ 25.03.2018, 13:14 25.03.2018, 13:14
Hava-Sen'den THY YÖNETİM KURULU BAŞKANINA AÇIK MEKTUP

Sayın İlker Aycı,

Zeytin Dalı Grubu olarak 11/12 Kasım 2017 Tarihinde yapılan Hava İş genel Kuruluna Uçucuların seçilmiş temsilcileri olarak katıldık. Ancak, üyelerin  % 75 ini oluşturmamıza,  aidat gelirinin  % 90 nını ödememize rağmen % 25 ile temsilin sonucu önümüz hukuk ve etik dışı yollarla kesilerek sesimizi duyurmamız engellendi. Hukukçuların görüşünü alarak tek çözümün yeni sendika kurmak olduğu konusunda birleştik ve HAVA-SEN kuruldu. Size resmi yazıyla duyurduk ve randevu istedik, maalesef vermediniz. Mail yoluyla ulaşıp istedik yine cevap vermediniz. Bizi bizden öğrenmenizi isterdik, size anlatanlardan değil. Biz  sizin toplantılarda söylediğiniz  gibi ne bölücüyüz, ne fetöcüyüz, ne düşman ajanıyız, ne de vatan hainiyiz. Şirketini milletini vatanını seven ve bunu yıllarca defalarca kanıtlamış, namus şeref ve haysiyeti ile çalışan insanlarız. Çalışanların hak ve menfaatleri ile Şirketimizin menfaatlerini optimumda bileştirilmesi için diyalog yoluyla çözüm arayanlarız.

 

Bizi ve üyelerimizi yok etmekle sorunların çözülmesi keşke mümkün olsaydı, boynumuzu seve seve giyotine uzatırdık.  Basında ve TBMM de konuşulan sorunların hepsi bizden önce yaratıldı ve biz bu sorunların çok daha yanlış sonuçlara ulaşmaması için, önlenmesi için kurulduk. Havacılıkta her şey para değildir. Kurallar kanla yazılır. Bedenen ve ruhen çökertilmiş çalışanlarla uçuş emniyeti sağlanamaz. Yakında Dünyanın  en büyük projelerinden biri olan yeni hava limanına geçeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük önem verdiği ve takip ettiği bu proje hepimizi heyecanlandırmaktadır. Anlaşması yapılmış onlarca uçak var. Bu büyümeyi göğüslemek çalışan boyutunu planlamakla sağlanabilir. Ülkemizin yükselen yıldızı THY’nın çalışanlarının Sendikası olarak bunun göğüslenmesine yardımcı olmak için varız. Kırk yedi yılını havacılıkta geçirmiş bir pilot olarak beni ve arkadaşlarımı  işte atmakla tehdit etmek yerine karşınıza alıp dinlemenizi beklerdik. Biz çalışanların sesiyiz. İnanın, kazanan  çalışanlar, siz , şirketimiz ve Ülkemiz olacaktır. Hiçbir ideolojiye ve siyasi oluşuma bağlı değiliz. Sivil Havacılık Çalışanlarının  sendikasıyız. Daha fazla ücret peşinde değiliz, uçuş emniyeti ve insanca çalışma şartlarının sağlanmasıdır derdimiz.  Ve buda ancak bu işin mutfağında olanların sesine kulak vermekle olabilir.

 Bu sorunları dile getiren üyelerimizi Anayasamız ve iş kanunlarına aykırı söz ve yöntemlerle sindirmeye çalışmak Ülkemiz demokrasisi ve Uluslararası sivil havacılık vizyonumuza da zarar vereceğini biliyoruz ve sizin de bunu değerlendirmenizi bekliyoruz.. Kızılcık şerbeti içiyorsak bunun görülmesini beklemek de hakkımızdır. 

 

Sayın İlker Aycı, elbette THY yönetim Kurulu Başkanı olarak sizin üstlendiğiniz yük ve sorumluluğun farkındayız. Ancak siyasi yaklaşım ve ilişkilerle problemler bir yere kadar yok sayılabilir. Ancak elim bir olay hepsini alır götürür. Bedelini biz, çalışanlar ,şirketimiz ve ülkemiz öder. Artık akl-ı selim olma zamanıdır. Şahsi kayıp ve kazançların binlerce çalışanın, şirketimizin ve ülkemizin kayıp ve kazançları ile aynı terazide tartılması bile düşünülemez. Eğitimli ve medeni insanlar olarak, bu konuların detaylarını yüz yüze  konuşma şansını bulduğumuzda çözümleri de bulacağımıza olan inancımızı muhafaza ettiğimizi bilmenizi isteriz.

Saygılarımızla.

 

HAVA-SEN Üyeleri Adına

Kaptan İskender Çarkcı

Genel Başkan

Yorumlar (0)