HAKARET TERÖRÜNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Türkiye Komünist Partisi’nin yöneticilerine ve üyelerine Cumhurbaşkanı’na hakaret ettikleri gerekçesiyle ceza vermeye devam edilmektedir.

GÜNÜN HABERLERİ 12.04.2019, 14:47 12.04.2019, 14:47
HAKARET TERÖRÜNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Son olarak partimiz merkez yöneticilerinden Mehmet İnam, bir yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Daha önce de aynı nedenle ceza aldığı için hapisle tehdit edilen yoldaşımızın özgürlüğünün kısıtlanmasına seyirci kalmayacağız. 

Türkiye Komünist Partisi, iktidardaki parti olan AKP ile mücadele etmekle yükümlüdür ve bu partinin genel başkanını eleştirmeden; onun karar, davranış ve konuşmalarını teşhir etmeden bu mücadelenin sürdürülmesi olanaksızdır. TKP bu mücadeleyi yalnızca AKP’ye karşı değil, sömürü düzeninin bütün temsilcilerine karşı vermeye devam edecektir. 
 
Partimizin Genel Sekreteri dahil birçok Merkez Komite üyesi, il ve ilçe yöneticisi yapılan son Anayasa değişikliğinden sonra hükmü kalmamış olan bir maddeye dayanılarak “Cumhurbaşkanı’na hakaret” gerekçesiyle ya ceza almıştır ya da bu gerekçeyle yargılanmaktadır. Bu saçmalığın yalnızca TKP ile sınırlı olmadığının, Türkiye’de on binlerce kişinin aynı siyaset terörüne maruz kaldığının bilincindeyiz. Ancak TKP kendini bu akıl dışı adaletsizliğe karşı siyasi ve hukuki olarak savunmasını bilecektir. Türkiye nasıl YSK keyfiliğine pabuç bırakmayacaksa otomatiğe bağlanan “Cumhurbaşkanı’na hakaret” cezalarından kurtulmasını da bilecektir.
 
Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komite

Yorumlar (0)