Hafta sonu kargolar açık mı?

Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında ikinci kademeli normalleşme süreci başladı. Hafta sonu kısıtlamasında değişikliğe gidilirken, gözler kargo şirketlerinin hafta sonu çalışma durumuna çevrildi. Peki, hafta sonu kargolar açık mı?

GÜNÜN HABERLERİ 05.06.2021, 10:48
Hafta sonu kargolar açık mı?

Kargo şirketleri 5 Haziran Cumartesi günü açık olacak. Kargo işlemi olan vatandalar, cumartesi günü kargo şirketlerine giderek işlemlerini gerçekleştirebileek. Cumartesi günü içerisinde dağıtım işlemi de mesai saatleri içerisinde yapılacak. Bazı e-ticaret platformlarının kendi dağıtım ağını kurması nedeniyle pazar günleri de dağıtım yaptığı biliniyor. Bazı kargo şirketleri pazar günü kapalı iken, bazı dağıtım platformları pazar günleri hizmet vermektedir.

KARGO ÇALIŞANLARI KISITLAMADAN MUAF MI?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı kademeli normalleşme konulu genelgeye göre, kargo görevlileri sokağa çıkma yasağından muaf olacak.

Genelgede kargo ile ilgili şu ifadelere yer verildi: "Yurt içi ve dışı taşımacılık (ihracat/ithalat/transit geçişler dâhil) ve lojistiğini yapan firmalar ve bunların çalışanları, Ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar, Kargo, su, gazete ve mutfak tüpü dağıtım şirketleri ve çalışanları yasaklardan muaf olacak."

KARGOLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ

Kargo şirketleri tarafından yapılan açıklamaya göre, kargoların çalışma saatleri şu şekilde:

PTT KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

Hafta içi: 08.30- 17.00 (Öğle arası: 12.30- 13.30) * PTT Kargo genel müdürlükleri hafta sonu sadece Cumartesi günü de hizmet vermektedir. Genel itibariyle bu müdürlüklerin çalışma saati 09:00 ile 19:30 arasıdır ve öğle tatili bulunmaz.

MNG KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

Cumartesi Çalışma Saatleri: 08:30 – 14:00 Pazar günleri hizmet vermemektedir.

YURTİÇİ KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

umartesi Çalışma Saatleri: 09.00-13.00 saatleri arasında standart işleyişi devam etmekte olup, 13.00-17.00 saatleri arasında müşterilerin gönderilerinin kabulü ve teslimi sadece Yurtiçi Kargo şubelerinde yapılmaktadır.

ARAS KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

Cumartesi Çalışma Saatleri: 09:30-15.00 Pazar günleri hizmet vermemektedir.

SÜRAT KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

Cumartesi Çalışma Saatleri: 08:30- 14.00 Pazar günleri hizmet vermemektedir.

Yorumlar (0)