banner773

Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeği ile ölen Berkin Elvan'ın annesi: Sizin yüzünüzden dünyada çocuk kalmadı be!

Bir sonraki duruşma tarihi 25 Eylül 2019'a ertelendi

GÜNÜN HABERLERİ 19.06.2019, 12:24
Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeği ile ölen Berkin Elvan'ın annesi: Sizin yüzünüzden dünyada çocuk kalmadı be!

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin açılan davanın 12'nci duruşması İstanbul 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Berkin'in annesi Gülsüm Elvan, dava dosyasına eklenen bilirkişi raporuna, "Sizin yüzünüzden dünyada çocuk kalmadı be! Tabii böyle rapor gelir, arkanızda İçişleri Bakanı var" diyerek tepki gösterdi ve salonu terk etti.

Dosyadaki ATK raporları, Jandarma Kriminal raporları, diğer bilirkişi raporları, olay anına ilişkin görüntülerin ve diğer delillerin üçlü bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verildi. Bir sonraki duruşma tarihi 25 Eylül 2019'a ertelendi.

Elvan'ın vurulduğu yerde, 10 Nisan 2019'da yapılan keşif sonucu 3 jandarma bilirkişisi tarafından hazırlanan rapor da İstanbul 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasına eklendi.

Mahkeme, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan tanık Önder Demir'in ifadesiyle başladı. Olay günü çevik kuvvetle Mecidiyeköy' de görevli olduğunu kaydeden Demir, "Gökhan Kurtçu isimli kişi panzeri kullanıyordu. Mecidiyeköy' den Okmeydanı'na geçmemiz söylendi oraya geçtik. Ben kuleciydim. Olay yerine biz gitmedik. Zetçi polisleri tanımıyorum" dedi. Görüntü kayıtlarından gösterilen kişileri tanımadığını ifade eden Demir, "Gece 02:00 civarında oradan ayrıldık. Olayı haberlerden duydum" diye konuştu.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “Olası kasıtla öldürmek” suçundan müebbet hapsi istenen sanık polis Fatih Dalgalı ile beraber çalışan ve daha önce ifade vermeyen ikinci tanıkBekir Koçak, duruşmaya Antalya'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBIS) ile bağlandı. Gezi eylemleri sırasında görevli olan ve dokuzuncu birlikte bulunan Koçak'ın ifadesi şu şekilde:

"Ben yeni devrolduğum için araç koruma görevindeydim, aşağıya hiç inmedim. Olayın olduğu yere hiç gitmedim, arabadan ayrılamayız. Araba metrobüs durağında duruyordu. Fatih Dalgalı'yla 7-8 ay beraber çalıştık. İzletilen görüntülerdekileri tanımıyorum."

Hâkimin Fatih Dalgalı'nın fotoğrafını göstermesi üzerine tanık Koçak, Fatih Dalgalı'yı "fotoğraftan çıkartamadığını" söyledi.

Berkin Elvan’ın Avukatlarından Can Atalay söz alarak “Bilir kişi raporunda atışı yapan kişinin hedef gözeterek atış yaptığı açıklığa kavuşmuş durumda. Atış noktasıyla vurulma noktası arasındaki mesafe konusunda bu rapor bizi haklı çıkarıyor” dedi.

Avukat Atalay, bu sırada yargıcın kendisini dinlemeyip telefonla oynadığını belirtince, kadın yargıç tepki gösterdi. Duruşma esnasında karşı taraf avukatları ile kısa süreli yaşanan gerginlikten sonra duruşmaya devam edildi.

Mahkeme rapor ve delillere "hüküm için yeterli" dedi, Berkin'in ailesi karşı beyanda bulundu

Duruşma savcısı gelen rapor ve delillerin hüküm vermek için yeterli olduğuna ve eksik hususun kalmadığı konusunda mütalaada bulundu.  Berkin Elvan'ın avukatı bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunarak eksik hususların olduğuna dikkati çekti.

Avukat Atalay konuşmasına, “Raporda belirtilen 15-20 derecelik açı bizce doğru değildir. Kapsül ile çocuğun düşüşü eş zamanlı, Berkin 2 metreden uzun olmadığına göre rapordaki bu açı doğru değildir. Bilirkişi olay yerini keşfe geldiğinde, polislerle gelen ekip arasında tartışma çıktı. Bu sırada keşfin düzgün yapılmadığını düşünüyoruz. Raporun net olması gerekirken lafı fazlasıyla dolandırmışlar. 2. Zetçi’nin atış yaptığı açık. Çocuk ile kapsülün düşüşünün eş zamanlı olduğu açık. Dolayısıyla bu rapor eksiktir. 'Emri ben verdim' diyenleri dahil etmediği için, çevik kuvvet amirlerini dahil etmediği için bu dosya eksik” ifadelerini kullandı.

"45 derecede yapılabilecek atış 15-20 dereceye düşmüş; her şey açık"

Aile avukatlarından Avukat Çiğdem Akbulut da, "Mütalaaya kısmen katılıyoruz. Dosya kapsamında alınan raporlar birbirlerini doğrular niteliktedir. 45 derecede yapılabilecek atışın 15-20 dereceye düştüğü açık. Her şey açıktır" diye konuştu.

Sanık polisin avukatı: Bilirkişi raporu teknik bir rapor, etraftan dolanma yok

Sanık Fatih Dalgalı'nın avukatı, "Bilirkişi raporu teknik bir rapor. Etraftan dolanma yok. Atış açısının tespit edilemedi. Sanık tam olarak teşhis edilmemiştir. Maddi gerçek hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya çıkarılmamıştır" dedi.

Berkin'in annesi Gülsüm Elvan: Sizin yüzünüzden dünyada çocuk kalmadı be!

Avukatların konuşması sırasında Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, "Sizin yüzünüzden dünyada çocuk kalmadı be! Tabii böyle rapor gelir, arkanızda İçişleri Bakanı var" diyerek salonu terk etti.

Duruşmaya 11:25'te ara verildi, ardından bir sonraki duruşma tarihi 25 Eylül 2019'a ertelendi.

Yorumlar (0)