Genel Sağlık-İş'in Yeni Genel Başkanı Derya Uğur Oldu

Genel Sağlık-İş’in 17-18 Eylül Ankara’da gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurulu’nun ardından Merkez Yönetim Kurulu toplanarak görev dağılımını yaptı. Derya Uğur yeni Genel Başkan oldu.

GÜNÜN HABERLERİ 23.09.2021, 12:14
Genel Sağlık-İş'in Yeni Genel Başkanı Derya Uğur Oldu

Genel Sağlık-İş 4. Olağan Genel Kurulu 17-18 Eylül tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi. 4. Olağan Genel Kurul seçim sonuçlarına göre oluşan Merkez Yönetim Kurulu 23.09.2021 tarihinde toplanarak görev dağılımını gerçekleştirdi. Derya Uğur Genel Başkanlığa getirilirken, Gazi Çeliker Genel Sekreterlik, Erman Açıkgöz Genel Mali Sekreterliği, Tarık Doğan Genel Örgütlenme Sekreterliği, Yalçın Çiftçi Genel Hukuk ve TİS Sekreterliği, Sadık Doğrul Genel Basın Yayın ve Eğitim Sekreterliği ve Ali Demir Genel Dış İlişkiler ve Bilişim Sekreterliği görevlerini üstlendi.

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur toplantının ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Büyük özverilerle hizmet veren sağlık çalışanları, hem mesleki hem ekonomik olarak zor günler yaşamaktadır. Yoğun iş yüküne maruz kalan sağlık çalışanları görevlerini büyük özveri ile yaparken, emeğinin karşılığını hakkı ile alamamakta bir yandan da şiddete maruz kalmaktadır. Maddi ve manevi olarak sıkıntılar yaşayan sağlık çalışanları görülmektedir ki artık istifa yolunu seçmektedir. Kimi hastanelerimizde istifalar nedeniyle hasta muayene edecek hekim kalmamıştır. Siyasi iktidar çok geç olmadan istifaların önüne geçecek çözümleri hayata geçirmeli, sağlık çalışanlarının sesine kulak vermelidir.

Genel Sağlık-İş şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sağlık çalışanlarının insan onuruna yaraşır yaşam ve çalışma koşulları için mücadele etmeye, tüm haksız ve hukuksuz uygulamaların karşısında olmaya devam edecektir.

Genel Sağlık-İş, sağlık hizmetlerinin “sağlıkta dönüşüm” adı altında kamu özelliğinden uzaklaştırılmasına sessiz kalmayacak, Atatürk’ün başlattığı ulusal, kamucu ve halkçı sağlık politikalarını savunmayı kararlılıkla sürdürecektir.”

Yorumlar (0)