Fırtına, yağmur, dolu! Yağışlı hava ne kadar daha sürecek ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre, yurdun batı kesimlerinde sıcaklıkların 4 ila 6 derece arasında düşeceği ve yağışlı havanın gün boyu etkili olması bekleniyor. İç ve güney kesimler için de fırtına ve dolu uyarısı yapıldı.

GÜNÜN HABERLERİ 05.10.2019, 10:00
Fırtına, yağmur, dolu! Yağışlı hava ne kadar daha sürecek ?

Günlerdir devam eden uyarıların ardından sıcaklıklar düştü beklenen yağmur İstanbul’da gece saatlerinde başladı. Şiddetli sağanak yağışla birlikte sıcaklıklarda da hissedilir derecede düşüş görüldü. Öte yandan yurdun batı kesimlerinde etkili olan yağışlarla birlikte özellikle güney ve iç kesimlerde de şiddetli rüzgâr ve fırtınanın etkili oldu.

İstanbul’da yağmurun etkisini akşam saatlerinde kaybetmesi gece yeniden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın başlaması bekleniyor.

Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Samsun çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Muğla, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile Antalya'nın doğusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2)olması bekleniyor. Öte yandan hava sıcaklıklarının; iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Hava sıcaklıklarının; iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor

AKDENİZ VE KARADENİZ'DE YAĞIŞA VE DOLUYA DİKKAT

Yağışların; Muğla, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile Antalya'nın doğusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklenirken; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı geldi. Hava sıcaklıklarının; iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGARIN HIZI 80 KM

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ve Afyonkarahisar çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLI HAVA KAÇ GÜN SÜRECEK?

Yağışlı havanın 6 Ekim Pazar günü Marmara, Kuzey Ege, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’de etkili olduktan sonra pazartesi günü yurdumuzu terk etmesi ve aynı gün yurdumuzun batısının (Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege) yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR SALI GÜNÜ YÜKSELECEK

Mevsim normalleri civarı ve yağış alan yerlerde yer yer altına düşmesi beklenen hava sıcaklıklarının 08.10.2019 Salı gününden itibaren tüm yurtta tekrar artacağı tahmin ediliyor.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Yorumlar (0)