Firariyken tehdit etti! Cinsel istismardan yargılanan Muhammet Öztürk yakalandı

İstanbul’da 15 yaşındaki yeğeni S.G’yi altı yıl boyunca istismar ettiği öne sürülen ve 2 yıldır firari olan Muhammet Öztürk vatandaşlar tarafından emniyete teslim edildi.

GÜNÜN HABERLERİ 18.07.2021, 11:10
Firariyken tehdit etti! Cinsel istismardan yargılanan Muhammet Öztürk yakalandı

İstanbul’da 15 yaşındaki yeğeni S.G’yi altı yıl boyunca istismar ettiği öne sürülen Muhammet Öztürk, adli kontrol şartıyla serbest kaldıktan sonra kaçmıştı.

Öztürk hakkında 12 Temmuz 2019’da “cinsel istismar” suçundan tutuklama kararı çıkarıldı. 

Cumhuriyet gazetesinden Kübra Köklü'nün haberine ögre, mağdurun avukatı, Adıyaman’da yaşayan yurttaşların, konu hakkında haberlerin okunmasının ardından sanık Öztürk’ü yakalayarak Emniyet’e teslim ettiklerini söyledi. 

AVUKATI DA TEHDİT ETTİ

Öztürk’ün yakalanmasının ardından Cumhuriyet’e konuşan S.G’nin babası Ahmet G., “Yakalandığını duyduğumda çok mutlu oldum. Can güvenliğimiz yoktu ancak yakalanmasıyla rahatladık. Asıl şimdi adalet mücadelemiz başlıyor. Adaletin yerine getirilmemesinden çok korkuyorum. Hak ettiği cezayı alması için elimden geleni yapacağım” dedi. 

Mağdurun avukatı Sena Özçolak Kaymaz ise sanık Öztürk’ün firardayken kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle koruma kararı aldırdığını belirterek şunları kaydetti: 

“Destekte bulunmak isteyen tüm hukukçuların, gazetecilerin, sivil toplum kuruluşlarının desteğine açığız.” 

Yorumlar (0)