banner773

Fatih Altaylı: Türkiye’ye yönelik saldırı, plan olduğunu fark etmeyecek kadar mı basiretsizsiniz!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında AKP iktidarının mülteci politikasına tepki gösterdi.

GÜNÜN HABERLERİ 19.07.2021, 13:25
Fatih Altaylı: Türkiye’ye yönelik saldırı, plan olduğunu fark etmeyecek kadar mı basiretsizsiniz!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında Türkiye'ye sınırına yığılan Afgan göçmenleri yazdı. 

Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun Suriyeli göçmenler hakkındaki açıklaması hakkında açıklamasını "Esad’la anlaşıp Suriyeli misafirlerimizi evlerine geri göndereceğiz dedi. Doğrudur. Olması gereken budur." ifadeleriyle değerlendirdi. 

Fatih Altaylı, "İran Devleti babasının hayrına mı tırlar dolusu, büyük bölümü 20-40 yaş arası “erkek” Afgan’ı Türkiye sınırına getirmektedir? Bunun Türkiye’nin geleceği, iç düzeni, ulusal ve dahi vatandaşlarının kişisel güvenliği için oluşturduğu tehlikeyi görmek çok mu zordur! Sayın ilgili bakanlar, bu gelen güruha karşı bu umursamazlığın nedeni nedir? Burası Dingo’nın ahırı mıdır?" ifadeleriyle AKP iktidarının mülteci politikasına tepki gösterdi. 

Fatih Altaylı'nın yazısının "Dingo'nun ahırına hoşgeldiniz" başlıklı kısmı şöyle oldu:

En sonunda ana muhalefet olarak bilinen partinin genel başkanından Türkiye’deki yasa dışı göçmenlerle ilgili bir kelime duyabildik.

“Esad’la anlaşıp Suriyeli misafirlerimizi evlerine geri göndereceğiz” dedi.

Doğrudur.

Olması gereken budur.

Esad’la anlaşıp, güvenliklerini garanti altına alıp, yaşam koşullarının ve alanlarının insani hale getirilmesi için elden gelen her şeyi yapıp geri yollamak gerekir.

Bu göçmenlerin bazıları Türkiye’de çalışıp, üretime kayıt dışı da olsa katkı sağlamaktadır, bir bölümü yardımlarla yaşamakta, bir bölümü ise benim ilk geldikleri günden başlayarak uyardığım üzere mafyalaşmakta, suç örgütüne dönüşmektedir, hatta dönüşmüştür.

Geri dönüşlerini bir düzen, bir intizam içinde yapabilmek için de, öncelikle işsiz güçsüzlerin gönderilmesi ile başlanmalı, suça bulaşmış olanlar hemen gönderilmeli, ekonomiye katkı sağlayanlar ise kayıt altına alınmak koşulu ile çalışma izni ile Türkiye’de belirli bir süre kalabilmelidir.

Ama benim yıllar önce UNHCR yetkilileri ile konuşup yazdığım gibi 5 yılı aşan misafirliklerde geri dönüş oranı çok düşüktür.

Gelenlerin yarıdan fazlası kalacaktır.

Ve daha da vahimi Türkiye gerçek anlamda bir “yol geçen hanı”dır.

Hadi diyelim ki, Suriye komşumuzdur, burada olan insanlık dramında bizim de suçumuz ve payımız vardır ve bu yüzden bu insanlara kapımızı açmak boynumuzun borcuydu.

Peki kardeşim, sınırlarımızı delik deşik eden Afganlılar neyin nesidir!

Sınırlarımızı delik deşik etmekle kalmayıp, evlatlarımızı da delik deşik eden bu gizli işgal ordusu nasıl olur da elini kolunu sallayarak bu ülkenin her tarafında gezebilmektedir.

Siz bunun Türkiye’ye yönelik bir saldırı, bir plan olduğunu fark etmeyecek kadar mı basiretsizsiniz!

İran Devleti babasının hayrına mı tırlar dolusu, büyük bölümü 20-40 yaş arası “erkek” Afgan’ı Türkiye sınırına getirmektedir?

Bunun Türkiye’nin geleceği, iç düzeni, ulusal ve dahi vatandaşlarının kişisel güvenliği için oluşturduğu tehlikeyi görmek çok mu zordur!

Sayın ilgili bakanlar, bu gelen güruha karşı bu umursamazlığın nedeni nedir?

Burası Dingo’nın ahırı mıdır?

Yoksa ABD’ye sadece Afganistan’a asker yollama değil, Afganlıları bu ülkeye doldurma sözü mü verilmiştir!

Canım memleketi yaşanmaz hale getirme arzusu bilinçli bir tercih midir yoksa bir şuursuzluğun sonucu mudur!

Yorumlar (0)