Erkan Baş: ‘Sosyal medya’ kanunu geçerse AKP’nin 20 yılda yaptığı her şey suç kapsamına girer

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisine yönelik tehditlerine “Senden önce de o hayalleri görenler çok oldu. Şimdi hiç birisi yok. Devrimciler, sosyalistler, komünistler hala burada… Sen, senden öncekiler gibi tarihin karanlık sayfalarındaki yerini alacaksın. Yıldız Sarayı’ndaki ‘baykuş’lar gibi, memleketi satan Vahdettinler gibi. Onlar kaçtılar, siz kaçamayacaksınız” şeklinde karşılık verdi.

GÜNÜN HABERLERİ 08.06.2022, 11:02
Erkan Baş: ‘Sosyal medya’ kanunu geçerse AKP’nin 20 yılda yaptığı her şey suç kapsamına girer

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin haftalık basın toplantısı için Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kameraların karşısına geçti.

Açıklamalarında gündemi değerlendiren Baş, şunları söyledi:

Geride kalan haftayı tek cümleyle özetlesek, “Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hakaretleri ve yalanlarıyla geçen bir hafta” diyebiliriz. Artık yalnızca siyaseten değil, ahlaken de ölmekte olan zat, Gezi’ye katılan yurttaşlara hepimizin gözünün içine bakarak küfretmiştir.

Memleket böylesine rezil, böylesine utanç verici bir anlayışla hiç karşılaşmadı. Gezi’de yan yana durduğumuz bu memleketin cefakar insanlarına seslenmek istiyorum: Umudunuzu yitirmeyin, inadınızdan vazgeçmeyin. Bizlere sefaleti, açlığı, geleceksizliği dayatanlar mutlaka kaybedecek. Adalet önünde halka edilen küfürlerin, halka karşı işlenen suçların hesabı sorulacak.

‘ONLAR KAÇTI, SİZ KAÇAMAYACAKSINIZ’

Bu zat, Türkiye İşçi Partililerin, Meclisten silinip süpürülmesi talimatını vermiş. Buna söyleyecek bir çift sözümüz var Recep Tayyip Erdoğan; senden önce de o hayalleri görenler çok oldu. Şimdi hiç birisi yok. Devrimciler, sosyalistler, komünistler hala burada… Sen, senden öncekiler gibi tarihin karanlık sayfalarındaki yerini alacaksın. Yıldız Sarayı’ndaki ‘baykuş’lar gibi, memleketi satan Vahdettinler gibi. Onlar kaçtılar, siz kaçamayacaksınız.

Önce halkımızın siyasal iradesine, ardından kuracağımız memleketin bağımsız, adil ve tarafsız adaletine hesap vereceksiniz.

Ali İsmail’e, Berkin’e, Medeni’ye, Ethem’e, yitirdiğimiz tüm kardeşlerimize, erkek iktidarınızın katlettiği her kadına, her LGBTİ+’ya, kestiğiniz her ağaca, yok ettiğiniz her canlıya, çaldığınız gençliğimize And olsun ki, yemin olsun ki, bu iktidarla hesaplaşacağız.

‘AKP BİR YALAN İKTİDARIDIR’

Yorumlar (0)