Erk Acarer, Peker'in işaret ettiği şantaj videosunu 'izledim' dedi, Ersan Saner'i istifaya çağırdı

Gazeteci Erk Acarer, suç örgütü lideri Sedat Peker'in elinde olduğu iddia edilen şantaj kasetini izlediğini açıkladı.

GÜNÜN HABERLERİ 20.10.2021, 13:13
Erk Acarer, Peker'in işaret ettiği şantaj videosunu 'izledim' dedi, Ersan Saner'i istifaya çağırdı

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in danışmanı Emre Olur, Peker'in elinde şantaj kasetleri olduğunu öne sürdü. Gazeteci Erk Acarer de söz konusu videoyu izlediğini belirterek, "Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersan Saner istifa etmeli" dedi.

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 392 yıla kadar hapis cezası istenen Sedat Peker'in Türkiye siyasetine ilişkin iddiaları sürüyor. Son olarak Peker'in basın danışmanı Emre Olur, Halil Falyalı'ya ilişkin şantaj kasetleri olduğunu belirtirken, Gazeteci Erk Acarer de ''KKTC’de mide bulandıran işler oluyor ve maalesef bu işler hem KKTC Başbakanı hem de Türkiye’ye uzanıyor'' diye yazdı.

Acarer, ''Falyalı cezaevine gönderilmişti. Pazarlık başlattı. “Beni çıkarın” diye şantaj yapmaya başladı. İddiaya göre, bürokrat ve siyasilere müstehcen kasetleri üzerinden baskı yaptı'' ifadelerini kullandı.

Acarer daha sonraki paylaşımında Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersan Saner ile ilgili videoyu izlediğini açıkladı.

'VİDEOYU İZLEDİM, SANER İSTİFA ETMELİ'

"İddia odur ki bu kasetler hem siyasi hem de bürokratlara gönderilirken Peker'in yakınlarının eline geçti. Yine bunlarda Kıbrıs Başbakanı Ersan Saner'in de görüntüleri var. Pisliğin dibi" diyen Acarer, şöyle devam etti:

"Kıbrıs’a uzanan Türkiye siyaseti ağları. Halil Falyalı üzerinden tanıdık isimler. Suç, uyuşturucu şantaj… Ele geçen kasetler, videolar. Anladığımız kadarıyla Türkiye önümüzdeki günlerde yeni depremlerin eşliğinde.

Videoyu izledim. Elbette özel hayatın gizliliği nedeni ile paylaşmayacağım. Bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren, TR-Kıbrıs ayağı. Ayrıca siyasilerin uyuşturucu tacirleri ile iş tutup onlara teslim olması. Mevkilerinizi, halkın teveccühünü lekelediniz. Başbakan Saner istifa etmeli."

Yorumlar (0)