Emrah Serbes'in suçunu üstlenen Kenan Doğru talimatla hakim karşısına çıktı

İzmir Torbalı’da, senarist-yazar Emrah Serbest’in neden olduğu ve 3 kişinin hayatını kaybettiği kazada suçu üstlenerek tutuklanan, 6 gün sonra Serbes’in kazanın sorumlusunun kendisi olduğunu açıklamasıyla tahliye edilen Kenan Doğru, “suç üstlenmek” suçundan hakim karşısına çıktı. Sanık Doğru, Serbes’in suçu üstlenmesi için kendisine talepte bulunmadığını söyledi.

GÜNÜN HABERLERİ 30.03.2018, 17:05 30.03.2018, 17:05
Emrah Serbes'in suçunu üstlenen Kenan Doğru talimatla hakim karşısına çıktı

İzmir Torbalı'da, 22 Eylül 2017 tarihinde meydana gelen kazada İzmir'den Aydın yönüne giden Ayhan Özçelik yönetimindeki otomobile, arkadan gelen ve senarist-yazar Emrah Serbes'in kullandığı araç çarptı. Kazada sürücü Ayhan Özçelik ve kızı Zeynep Özçelik hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Nilgün Özçelik ise 12 gün sonra yaşamını yitirdi. Kazanın ardından, otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru tutuklandı. Kazadan 6 gün sonra Behzat Ç.’nin yazarı Emrah Serbes, sosyal medya üzerinden itiraf mektubunu paylaşarak, kazanın sorumlusunun kendisi olduğunu açıkladı. Torbalı Adliyesi’ne giden Serbes, suçunu itiraf ederek teslim oldu. İtirafın ardından suçu üstlenen Kenan Doğru tahliye edildi. Serbes hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak” suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılırken, Kenan Doğru hakkında ise TCK'nın 270. maddesi gereğince “suç üstlenmek”ten 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

TALİMATLA İFADE VERDİ

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Kenan Doğru'nun ifadesinin alınabilmesi için Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazdı. Sanık Kenan doğru talimatla Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi

SUÇU ÜSTLENDİĞİNİ ANLATTI

Talimatla ifade veren sanık Kenan Doğru, daha önceki ifadelerinde arabayı kendisinin kullandığını söyleyerek suçu üstlendiğini anlattı. Sanık Doğru, “Aracı İzmir gişelere kadar ben kullandım. Emrah bana ‘sen yorulmuşsundur, direksiyona ben geçeyim' dedi. Ben de ön yolcu koltuğuna oturdum. Emrah'a arabanın arkasının kaydığını ve söyleyip yavaş gitmesini istedim. Yarı uyuyor gibiydim. Belli bir süre gittikten sonra aniden arabanın sarsıldığını hissettim ve gözlerimi açtığımda önümüzdeki arabaya milim kaldığını, arabanın tam önümüzde olduğunu gördüm. Nitekim arabaya çarptık, sonra bizim araç taklalar atmaya başladı. Bir süre sonra taklalar bitti ve ben aracın sunroofundan çıktım. Emrah'ı da çıkardım. 112 acili aradım” dedi.

‘YERE ÇÖKÜP KENDİMİ YARGILADIM'

Serbes'in suçu üstlenmesi için kendisine talepte bulunmadığını söyleyen sanık Kenan Doğru, “Daha sonra yere çöküp kendimi yargıladım. Polisler gelip kazayı kimin yaptığını sorunca kazayı benim yaptığımı, aracı benim kullandığımı söyledim. Ben kendi kendime suçu üstlendim” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, talimat evrakının ikmalen İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iadesine karar verdi.

Yorumlar (0)