EGSD, üniversiteli tasarımcıları buluşturdu

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD), Akdeniz Akademisi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “İyi Tasarım İzmir” etkinliğinde Üniversiteli tasarımcıları Airbrush Çalışma Teknikleri Atölyesi’nde buluşturdu. Çeşitli üniversitelerden yaklaşık 60 genç tasarımcıyı tekstil ve ayakkabı sektör temsilcileriyle buluşturan EGSD, bu yıl “bir arada” temasının işlendiği İyi Tasarım İzmir etkinliğinde “Bir aradayız- Hepimiz Bir Bütünün Parçalarıyız” adlı atölye çalışmasını gerçekleştirdi.

GÜNÜN HABERLERİ 18.10.2018, 10:36 18.10.2018, 10:36
EGSD,  üniversiteli tasarımcıları buluşturdu

Sparmax Airbrush ve sessiz kompresörlerin Türkiye’deki distribütörü Şimşek Makine’nin katkılarıyla, Kültürpark Fuar Alanı 1 Nolu Hol’de yapılan atölye çalışmasında Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Talha Demiral, Airbrush ile (Hava Fırçası) desen tasarım çalışma teknikleri atölyesinde öğrencilerle birlikte uygulamalar gerçekleştirerek başarılı bir sunum yaptı. Ayakkabı ve tekstil olarak iki gruba ayrılarak gün boyu uygulama yapan öğrenciler, Airbrush ile yaptıkları desen tasarımlarıyla izleyicileri hayran bıraktı.

 

Sektörün öznesi tasarım

 

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü Ana Sanat Dalı Öğretim üyesi Dr. Öznur Enes de, öğrencilerle birlikte atölye çalışması gerçekleştirdi. Öğrencilerle bir araya gelen EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay ise hazır giyim ve tekstil sektörünün en temel öznesinin, tasarım olduğunu belirterek, “Tasarıma ve tasarımcıların yetişmesine, sektöre kazandırılmasına EGSD olarak büyük önem veriyoruz. Bunun en canlı örneği onuncusuna ev sahipliği yaptığımız IF Wedding Fashion İzmir Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek olan Gelinlik Tasarım Yarışması’dır. Her yıl İyi Tasarım İzmir’e katılarak farklı bir konuyu işleyen ve genç tasarımcıların vizyonunun gelişmesine katkı sağlayan derneğimiz, bu yıl gerçekleştirdiği etkinlikte öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaştı” dedi.

 

Çalışmanın ardından katkılarından dolayı sunum yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Talha Demiral ve destekçilere plaket, öğrencilere de katılım sertifikaları verildi. Atölye tasarımları İyi Tasarım İzmir etkinliği sonuna kadar sergilenecektir.

 

Yorumlar (0)