banner773

EGİKAD üyeleri, dünya ve Türkiye ekonomisini inceledi

Doç. Dr. Candemir: “Her alanda katma değerimizi artırarak sorunları aşarız”

GÜNÜN HABERLERİ 02.12.2018, 14:11 02.12.2018, 14:11
EGİKAD üyeleri, dünya ve Türkiye ekonomisini inceledi

Ege İş Kadınları Derneği’nin (EGİKAD) geleneksel hale getirdiği ve alanında uzman bir konuğun sunum yaptığı “Biz Bize” toplantısı, Tepekule Kongre Merkezi’nde  yapıldı.

Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç Dr. Aykan Candemir’in konuk konuşmacı olarak katıldığı ve “Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor? Son Ekonomik Gelişmeler Işığında Tasarruflarımızı ve Yatırımlarımızı Nasıl Yönetiriz” konulu bir sunum gerçekleştirdiği toplantıya EGİKAD üyeleri katıldı.

 

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeler, ticaret savaşları ve Türkiye ekonomisinde yaşanan türbülansları daha iyi anlamak için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. EGİKAD üyesi iş kadınlarının yapacağı ekonomik hamleler ve ticari faaliyetlerde önlerini daha iyi görmeleri açısından bu tarz sunumların önemli olduğunu söyleyen Antitoros, “Candemir hocamıza yaptığı sunum için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Dünyadaki çalkantılar, Türkiye yansımaları

 

Sunumuna dünya ekonomisinin büyük bir fotoğrafını çekerek başlayan Candemir, dünyadaki ekonomik gelişmelerin Türkiye’ye yansımaları hakkında bilgi verdi. Dünya ekonomisinin çalkantılı bir dönemden geçtiğini ve buna paralel olarak Türkiye’de de yansımaları olduğunu belirten Candemir, bu süreçte şirketlerin ve yatırımcıların çok dikkatli adım atması gerektiğini söyledi.

Firmaların yatırım, maliyet ve giderlerini dikkatlice incelemesi ve mali bilançolarını iyi tahlil etmeleri gerektiğini söyleyen Candemir,  “Türkiye büyük bir ekonomi. Sarsıntılar geçirdiğimiz bir gerçek ancak bu sıkıntıları atlatabilecek güçte bir ekonomiyiz” dedi.

Türkiye’nin yapısal değişimleri gerçekleştirmesinin zorunluluk olduğunu ifade eden Candemir, sadece yüksek teknoloji gerektirenler değil her alanda ve her büyüklükte üretim yapan sektör temsilcilerinin katma değeri yüksek bir üretim anlayışına geçmesinin şart olduğunu vurguladı. 

Yorumlar (0)