Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: Görüşmeler devam edecek, ABD ile anlaşamazsak güvenli bölgeyi tek başımıza oluşturacağız

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy "ABD ile ortak bir noktada buluşulamaması halinde güvenli bölgeyi tek başımıza oluşturmak zorunda kalacağız" dedi. Aksoy, "3 Ağustos haftası ülkemize gelecek olan ABD askeri heyetiyle görüşmeler devam edecek" diye konuştu.

GÜNÜN HABERLERİ 02.08.2019, 14:00
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: Görüşmeler devam edecek, ABD ile anlaşamazsak güvenli bölgeyi tek başımıza oluşturacağız

Aksoy, "ABD geçen Haziran ayında Münbiç'te taahhüt edilen vaatleri yerine getirmedi" dedi ve  Münbiç'te yaşanan durumun güvenli bölge konusunda da yaşanmasını istemediklerini söyledi. 

"Yeni teklifleri değerlendireceğiz ama oyalama süreci haline gelmesini istemiyoruz" diyen Aksoy sürecin yürümesi için yeni teklifler gelmesi gerektiğini söyledi. 

Aksoy, ABD'nin Suriye'de Türkiye'nin terör örgütü olarak nitelendirdiği gruplarla iş birliği içinde olduğunu hatırlatarak, "Tutumumuz açık, müttefiklerimizin teröristlerle iş birliği yapmasını istemiyoruz". ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey dün yaptığı açıklamalarda "Bizimle birlikte savaşanların zarar görmemesi, herhangi bir tarafın saldırısına hedef olmaması konusunda taahhüdümüz sürüyor" demişti.

Haftaya ABD'den yeni bir heyet geleceği belirtildi. Bu hafta ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey heyetiyle beraber Türkiye'de görüşmeler gerçekleştirmişti.

Yorumlar (0)