CUMHURİYETİN KADINLARI VE TÜRK GENÇLİĞİ ANNELERE DESTEK VERDİ

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Vatan Partisi Öncü Kadın İzmir İl Başkanlığı ve Türkiye Gençlik Birliği, Konak İş Bankası önünde yaptıkları basın açıklaması ile Diyarbakır'da oğulları PKK tarafından dağa kaçırılan ve HDP il binası önünde günlerdir eylem yapan annelere destek mesajı gönderdi.

GÜNÜN HABERLERİ 10.09.2019, 13:54
CUMHURİYETİN KADINLARI VE TÜRK GENÇLİĞİ ANNELERE DESTEK VERDİ

CKD, Öncü Kadın İzmir İl Başkanlığı ve TGB'nin ortak basın açıklamasında Türkiye Gençlik Birliği İzmir İl Başkanı Mustafa Gökmen, " Diyarbakır'da Hacire Ananın sesiyle başlayan direniş, bugün dalga dalga Türkiye'ye yayılmıştır. Terör örgütü PKK'nın halkımıza verdiği zarar ortadadır. Diyarbakır'da genç bırakmadınız diyen analarımız en somut şekilde PKK'nın karşısındadır" dedi.

“Diyarbakırlı analarımız biliyor ki HDP eşittir PKK”

Gökmen, "PKK tarafından kaçırılan çocuklarını aradıkları adres hepimize ders niteliğindedir. Diyarbakırlı analarımız biliyor ki HDP eşittir PKK" dedi. Konuşmasını vatansever Türk gençliğinin annelerimizin yanında olduğunu belirterek bitiren Mustafa Gökmen, "Türkiye'nin bütünlüğü için , analarımızın sesi olmak için TGB göreve hazırdır ! Türk gençliği olarak söz veriyoruz evlatlarını geri kazanmak isteyen analarımızın her zaman yanındayız. Türkiye'yi böldürmeyeceğiz !" dedi.

 “TSK’nın başarısı Doğu’daki insanlarımıza güç veriyor”

Vatan Partisi Öncü Kadın İzmir İl Başkanı İncisel Aytar, “Bugün Hacire annenin önderliğiyle HDP binası önünde başlayan bu eylem bir anda olan bir şey değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri  vatan savaşını başarıyla yürütüyor ve PKK’nın direncini kırıyor. TSK’nın bu başarısı Doğu’daki insanlarımıza güç veriyor ve HDPKK’nın karşısında mevzileniyorlar. Belediyelere kayyum atamak ve hükümetin açılımı desteklemeyip vatan mevzisinde yer alması kadınlarımızı yüreklendirmiştir. Kadınlarımızın yanındayız” diyerek TSK’nın Doğu’da ve Güneydoğu’da yağtığı operasyonların Türk milletini yüreklendirdiğini vurguladı.

“Bu eylemle Türk kadını yeniden destan yazıyor”

CKD İzmir Şube Başkanı Zuhal Of , " Bu eylemle Türk kadını destanını yeniden yazıyor. Analar ayağa kalktığı zaman sorunların çözümü daima hızlanmıştır. Bu tarihi görevi yine kadınlar başlatmıştır ve kısa sürede çözümleneceğini biliyoruz " diyerek annelerin gücünün önünde hiçbir engelin duramayacağını belirtti.

Of, " Biz analar gençlerimize sahip çıkıyoruz ! Kalkınmış, barış ve huzur içinde bir ortamda yaşamaları için çalışacağı yerde onların geleceğini çalan, ülkeyi bölme parçalama siyasetlerine alet eden ve canlarını hiçe sayan, terör örgütüne eleman devşiren bir siyasi parti umut olamaz" diyerek HDP'nin kapatılması çağrısını yineledi.

Yorumlar (0)