Cumhuriyet kadınlarından iki imza kampanyası

Cumhuriyet kadınları, andımızın okullarda yeniden okutulması, Dünyanın en büyük Havalimanına, “Atatürk” adının verilmesi için imza kampanyası başlattı

GÜNÜN HABERLERİ 14.09.2018, 12:12 14.09.2018, 12:12
Cumhuriyet kadınlarından iki imza kampanyası

Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubeleri, İstanbul’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışı yapılacak olan dünyanın en büyük havalimanına “Atatürk” adının verilmesi ve andımızın okullarda yeniden okutulması için Konak Yeni Karamürsel önünde imza kampanyası başlattı. Andımızı bir ilkokul öğrencisi ile birlikte haykırarak okuyan kadınlar, “Talebimiz yerine getirilinceye kadar eylemlerimiz çeşitli biçimlerde sürecek” dediler.

 

Derneğin, Konak, Bornova, Buca, Narlıdere, Karşıyaka ve Güzelbahçe Şubelerinin yöneticileri ve üyelerinin hazır bulunduğu iki imza kampanyasına da vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve imza atmak için uzun kuyruklar oluşturarak destek verdiği gözlendi.

Şubeler adına Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Dr. Canan Arıtman imzalı basın açıklamasını okuyan derneğin Buca Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Atacan,  ilkokullarda her gün, çocuklarımızın hep birlikte okuduğu andımızın ana sınıfından başlayarak en az 9.sınıfa kadar çocuklarımıza okutulmasını Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'tan talep ediyoruz. l933 yılından beri okutulan andımız, ne yazık ki, 80 yıl sonra, 2013 yılında kaldırıldı. Bu durum çocuklarımızın doğru eğitimini, milli ve manevi değerlerimizi kazanmalarını engelleyen büyük bir hata olmuştur.” dedi.

“SOKAKTA ANDIMIZI HAYKIRDILAR”

Basın toplantısında, "Türk'üm, doğruyum, çalışkanım, ilkem küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu özümden çok sevmektir. Ülküm yükselmek, ileri gitmektir. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene." şeklinde andımızı yüksek sesle haykırarak okuyan kadınlar, bu ifadelerin öğretisinin nesi yanlıştır? diye sordular.

Fatma Atacan, basın açıklamasını şöyle sürdürürdü:

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANINA ÇAĞRI

 

“ Andımızın kaldırılması ülkemizin düşmanlarını sevindirmiş, milletimizi ise derinden üzmüştür. Vatanımızı korumak için andımızdaki değerleri benimsemiş nesiller yetiştirmemiz zorunluluktur. Andımızdaki, 'Ne mutlu Türk'üm diyene' ifadesi ise; milletimizi birleştirici, bütünleştirici ve en önemlisi ulus devlet olmamızı sağlayacak bir öğretidir. Dünyanın pek çok ülkesinde, eğitimde tüm çocuklara benzer öğretiler verilmekte, vatanseverliği özendiren antlar okutulmaktadır. Milli Eğitim Bakanımızın okullarımızda andımızın tüm çocuklarımıza okutulmasını sağlamasını istiyoruz.”

 

ANT OKUMA EYLEMLERİ

 

Atacan, Türkiye genelinde andımızın yeniden okutulması ile ilgili başlattıkları imza kampanyasıyla vatandaşların bu yöndeki talebini ortaya koyacaklarını belirterek, “Okul kapılarında andımızı okuma eylemleri yapacağız. Tüm Türkiye'yi 'Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene' nidalarıyla çınlatacağız. Evlerimizde her gün çocuklarımızla birlikte andımızı okuyacağız ve bu değerleri onlara kazandıracağız. Ancak, mutlaka okullarımızda da topluca okunarak dostun, düşmanın, tüm dünyanın duymasını istiyoruz. Cumhuriyet kadınları olarak, bu talebimiz gerçekleşinceye kadar sürekli eylemlilik içinde olacağız.”dedi.

 

HAVALİMANI

 

Atacan, 29 Ekim'de açılışı yapılacak olan dünyanın en büyük havalimanının adının “ATATÜRK” olması konusunda da imza masaları açtıklarını belirttiği basın açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Atatürk” dışında başka bir isim konulamaz. Bunu düşünmek bile abestir. Tüm dünyanın kabul ettiği gibi milenyumun en büyük lideri Atatürk'tür. En büyük havalimanımızın adı da ATATÜRK olacaktır. Bu Türk Milletinin ortak talebidir, mutlak istemidir. Hükümet ve Cumhurbaşkanı bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Cumhuriyet Kadınları olarak Cumhurun bu talebini dile getirmek görevimizi yerine getirirken, imza masalarımızda imza toplayacağımızı ve aynen "Andımızı İstiyoruz " kampanyamızda olduğu gibi talebimiz gerçekleşinceye kadar sürekli eylemlilik içinde olacağımızı da kamuoyumuzla paylaşıyoruz.“

Yorumlar (0)