Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'ın tweetine yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyam medyadan Trump’ın tweetine yanıt verdi. Erdoğan, "Sayın Başkan her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi. Umuyorum ki ABD ve Türkiye iki müttefike yakışır biçimde iş birliğine devam eder." ifadelerini kullandı.

GÜNÜN HABERLERİ 13.10.2018, 18:29 13.10.2018, 18:29
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'ın tweetine yanıt

“Sayın Başkan @realDonaldTrump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi. Umuyorum ki ABD ve Türkiye iki müttefike yakışır biçimde iş birliğine devam eder. PKK, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele yürütür.”

ABD Başkanı Trump twitter’dan şu açıklamayı yapmıştı;

"Serbest bırakılan Rahip Brunson ile 21:30'da Oval Ofis'te görüşeceğim. Onunla görüşmek ve tanışmak harika olacak. Brunson, çok zor zamanlardan geçti, o harika bir Hristiyan. Yardımı için Başkan Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum.

Türkiye’yle Rahip Brunson’ın geri dönüşü için herhangi bir anlaşma yapmadık. Ben rehineler için anlaşma yapmam. Bununla birlikte Amerika adına büyük takdir oluştu bu da Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında iyi hatta mükemmel ilişkilere yön verecek. "

Yorumlar (0)