banner773

CHP'li Tığlı:TÜİK’in Enflasyon Rakamları bile AKP’ye “YETER ARTIK GİDİN” diyor

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, TÜİK’in Enflasyon Rakamları bile AKP’ye “YETER ARTIK GİDİN, YÖNETEMİYORSUNUZ” diyor. dedi.

GÜNÜN HABERLERİ 03.06.2022, 12:50
CHP'li Tığlı:TÜİK’in Enflasyon Rakamları bile AKP’ye “YETER ARTIK GİDİN” diyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı enflasyonunun bir önce ki aya göre % 2.98 arttığını, yıllık artışın ise % 73.5 olduğunu açıkladı. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise Mayıs ayı için artışın % 5.46; yıllık artışın ise % 160.76 olduğunu söyledi.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, ENAG tarafından açıklanan gerçek rakamları bırakın bir kenara, tüm veri ve istatistikleri iktidarın siparişi üzerine ayarlayan TÜİK’in açıkladığı rakamlar bile dehşet ve endişe verici bir seviyeye gelerek AKP İktidarına Yeter Artık Gidin, Yönetemiyorsunuz Diyor” dedi.

Hiperenflasyon İle Karşı Karşıyayız

Bir önce ki ayın verilerine göre 2-3 puan yıllık verilere göre de 4-5 puan artmış olsa da önümüzde ki ay açıklanacak Haziran verilerine göre enflasyonun düşük olduğunu trajikomik bir ifadeyle dile getiren Tığlı, “Vatandaşın alım gücü bitmiştir. Vatandaş açlığın ve yoksulluğun kucağına atılmıştır. Son 24 yılın en yüksek seviyesine ulaşan bu rakamlar Hiperenflasyon habercisidir. 3-5 ay sonra TÜİK bile enflasyon rakamlarını 3 haneli olarak açıklarsa kimse şaşırmasın” vurgusunu yaptı.

Babalar Çocuklarını Gezdiremiyor

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Ülkeyi yönetemeyen, halkından uzak, vatandaşının sesini duymayan, ekonomiyi hiç bilmeyen AKP İktidarı ve Genel Başkanı yüzünden, vatandaş pazar alışverişini TANE ile kasap alışverişi GRAM ile yapmaya başlamıştır. Artık mutfakta tencereler kaynamıyor. İçi boş buzdolapları için -sadece 200 liracık- elektrik faturası ödeniyor. Mazot ve benzin alınamayan araçlar, park edildiği yerlerde çürüyor. Dondurma, gofret, bisküvi alacak parası olmayan baba, çocuğunu elinden tutup gezdiremiyor. Tüm bu olan bitenleri, yaşananları, yoksulluğu ve ülkenin kötüye gidişini görmezden gelerek, bu ülkeyi babalarının çiftliği gibi idare eden AKP İktidarı ve onun saraylarda yaşayan genel başkanına yazıklar olsun” çıkışını yaptı.   

Yorumlar (0)