CHP'Lİ ÖZTUNÇ, YILLARDIR KALICI KONUTLARA YERLEŞTİRİLMEYEN VANLI DEPREMZEDELERİN SESİ OLDU!

CHP’li Ali Öztunç, Bakan Murat Kurum’a üzerinden yıllar geçmesine rağmen kalıcı konutlara yerleştirilmeyen ve zorlu kış günlerinde harabe haline gelmiş konteynırlarda yaşamaya mahkûm edilen Van depremzedelerini hatırlattı.

GÜNÜN HABERLERİ 30.05.2022, 13:06
CHP'Lİ ÖZTUNÇ, YILLARDIR KALICI KONUTLARA YERLEŞTİRİLMEYEN VANLI DEPREMZEDELERİN SESİ OLDU!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 2019-2020 yıllarında yaşanan Van depremlerinin sonrası oturulamaz duruma gelen konteynırlarda halen hayatlarını sürdürmeye çalışan vatandaşlarının sorununu Ankara’da TBMM gündemine taşıdı.

CHP’li Öztunç, “İki yıldır bitirilemeyen deprem konutları ne zaman teslim edilecektir? Bu konutlar neden bitirilemiyor?” Dedi.

Öztunç’un önergesi ve kamuoyu adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan yanıt beklediği sorular şu şekilde:

“KONTEYNIRLAR OTURULAMAZ HALDE”

“2019-2020 yıllarında Van’da meydana gelen depremlerin üzerinden yıllar geçmesine rağmen Van’ın Başkale ve Erciş’in pek çok köyünde vatandaşlarımız bu dondurucu soğuklarda konteynerlerde yaşamak zorunda bırakılmış, geçici de olsa barınabilecekleri insan onuruna yakışır konutlara yerleştirilmemişlerdir. Kaldıkları konteynerler oturulamaz hale gelmiştir. “

Buna istinaden;

 

1-      Van Erciş’te, deprem sonrası iki yıldır konteynerlerde yaşayan 25 aileyi kalıcı konutlara ne zaman geçireceksiniz?

2-      İki yıldır bitirilemeyen deprem konutları ne zaman teslim edilecektir? Bu konutlar neden bitirilemiyor?

3-      Van depreminden sonra hala konteynerlerde yaşayan vatandaş sayısı kaçtır?

4-      Bu vatandaşlara nakdi ve ayni yardım yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa aile başı yapılan yardım miktarı ne kadardır?

Yorumlar (0)