CHP'DEN BAŞBUĞ AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan vekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’la ilgili iktidardan yapılan açıklamalara cevap verdi.

GÜNÜN HABERLERİ 07.02.2020, 14:17
CHP'DEN BAŞBUĞ AÇIKLAMASI

Özel açıklamalarından satır başları:

*Biz tüm AB uyum yasalarına evet oyu verdik.

*Yapılan operasyon Tayyip Erdoğan imzasıyla uyuşturucu ile mücadelesi diye konulup gecenin bir yarısı Mustafa Elitaş önergesiyle ‘hali dahil’indeyi ‘halinde’ye çevirme meselesidir.

*Bu operasyondan sonraki grup toplantısında CHP’nin itirazlarına hali dahil halinde bir kelime kıyameti kopardı diye Hürriyet manşet yapmış.

*FETÖ ile mücadele diyorsunuz ya FETÖ kendisi ile mücadele edenleri temizledi size bu imzayı attırarak, bu değişikliği yaptırarak. Kimi, neyi kandırıyorsunuz?

*Baykal’ın haberi uyuşturucu ile mücadele için bir kelime ekleyeceğizden haberi var. Ama gece yarısı yapılan bu işten haberi yok. Bu işi bir şeytan bir FETÖ bir de bu imzayı atanlar ya biliyor ki öyleyse suçlular, bilmiyorlarsa önergeyi ellerine kim tutuşturmuş açıklasınlar.

*Şunu sormazlar mı sen dürüstsen, namusluysan neden Recep Tayyip Erdoğan bu uyuşturucu yazdı da bunu yazmadı? İlk kanunun metnine koymadın. Bu ‘halinde’yi yazıp daha demokratik bir şey biz askerleri sivil mahkemelerde yargılayacağız demiyorsan oyun yapıyorsan bunu görecek, bileceksin.

*Siyasi ayak tartışması biraz eşelendiğinde AKP’nin neden hayır oyu verdiğini görüyoruz. çünkü bu meseleler ortaya çıksın istemiyor.

*Ramazan Can ve arkadaşlarının 28 tane imza ile koydukları albayları emekliliğe teşvik edip FETÖ’cülere yer açma önergesiydi.

*10 gün öcne susanlar bugün Meclis koridorlarında, asker bunlar diyor.

*AKP için bir suç duyurusunda ayıp örtme değil öz eleştiri yapıp özür dileme zamanıdır. Yok bu iş FETÖ yaptı diyor, sahipleniyor, ben o FETÖ’nün yaptığı tüm Balyoz, Ergenekon’u sahipleniyorum demektir. Ey Erdoğan sen yine FETÖ’cülerin yanında saf tut biz yine bu insanların yanında oluruz.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)