Büyükelçi Atacanlı'ya Japon madalyası

Türkiye’nin eski Tokyo Büyükelçisi ve Japonya-Türkiye Cemiyeti eski Onursal Başkanı Sayın Selim Sermet ATACANLI, Japonya ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin ve karşılıklı anlayışın güçlendirilmesine önemli katkılarda bulunması sebebiyle “Altın ve Gümüş Yıldız, Yükselen Güneş Nişanı’na layık görüldü.

GÜNÜN HABERLERİ 27.10.2018, 16:12 27.10.2018, 16:12
Büyükelçi Atacanlı'ya Japon madalyası

Nişan, Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği ikametgahında, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer'in de katıldığı bir törenle Atacanlı'ya takdim edildi.
Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, takdim töreni sırasında yaptığı konuşmada, Atacanlı'nın Japonya'da Büyükelçi olduğu dönemde iki ülke arasında karşılıklı üst düzey ziyaretlerin gerçekleşmiş olduğuna dikkat çekti. Aynı dönemde Japonya'da gerçekleşen deprem nedeniyle, 32 kişilik Türk kurtarma ekibinin de, Atacanlı'nın çalışmaları ile Japonya'ya gelerek 20 gün kurtarma çalışmalarına destek verdiğine dikkat çeken Japon Büyükelçi, “Japonlar, zor günlerde kendilerine verilen destekleri asla unutmazlar” dedi. Miyajima, Türkiye ile Japonya'nın aralarındaki coğrafi uzaklığa rağmen, dünyada “iki devlet, tek yürek” olduklarına da vurgu yaptı.
Büyükelçi Atacanlı ise yaptığı konuşmada, “her Büyükelçi, temsil ettiği ve görev yaptığı ülkeler arasında iyi ilişkiler kurmak için çalışır. Ben de Japonya'da görev yaptığım süre içinde buna bir katkı sunabildiysem, ne mutlu bana” ifadesini kullandı.

Kendisinin görev yaptığı dönemde Japonya'da 7 metrelik Metin Yurdanur imzalı  bir Atatürk heykeli kurulduğunu da anlatan Atacanlı, Japonya'yı “istikrar ülkesi, güvenli bir dost” olarak nitelendirdi. Japonya ve Türkiye arasında herhangi bir siyasi sorun bulunmadığına da dikkat çeken Atacanlı, Japon bayrağındaki güneş ile Türk bayrağında bulunan ay ve yıldıza dikkat çekerek, Japonya-Türkiye ilişkilerini gökyüzünde güneş, ay ve yıldızın uyumuna benzetti.

Yorumlar (0)