banner773

Batmanlı Basın Emekçisi; “Tarafsız kalmaya çalıştıkça gelirler düşüyor, taraf olunca gelirler artıyor.”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle gittikleri Batman’da esnaf, çiftçi, besici ve vatandaşların sorunlarını dinlemeye devam etti.

GÜNÜN HABERLERİ 06.06.2022, 09:01
Batmanlı Basın Emekçisi; “Tarafsız kalmaya çalıştıkça gelirler düşüyor, taraf olunca gelirler artıyor.”

CHP’li vekiller, ülkenin her yerinde olduğu gibi Batman’ın Sason ve Kozluk ilçelerinde yaşayan vatandaşlardan da dert üstüne dert dinledi.

 

“Bin torba un parasına 2 yüz torba un alamıyorum, 8 Yüz Torba Unumuz Eridi Gitti”

 

Bir fırıncı esnafını ziyaret eden CHP’li vekiller, maliyet artışlarından şikayet eden esnafı dinledi. Fırıncı esnafı, “Sezon başında 1000 torba unumuz vardı. Bugün 1000 torba un parasına 200 torba un alamıyorum. 800 torba unumuz eridi gitti. Taze ekmek alamayan çok insan var. Hiç kar etmiyoruz. Sermayenin hepsi eridi gitti. Bayat ekmeği daha çok satıyoruz, taze ekmeği alabilen kalmadı. Gramajı düşürsek onu nasıl satalım? Unun torbası 380 liraydı, dün gittik 480 lira. Torbada 100 lira fark ediyor. Elektrik, kira, odun ve işçilik maliyetleri belimizi büküyor. 35 kilo susam 1000 lira olmuş. Her ay düzelecek diye umut ediyoruz ama her bir ay öncekinden kötü oluyor.” Dedi.

 

“Tarafsız kalmaya çalıştıkça gelirler düşüyor”

 

Batman’da yerel bir gazeteye uğrayarak sohbet eden CHP’li Bekir Başevirgen ve Ednan Arslan basın emekçilerinin sorunlarını dinledi. Emekçiler, “Basının ülkedeki sorunları neyse, burada yerel basında da aynı sorunlarla karşı karşıyayız. Tarafsız kalmaya çalıştıkça gelirler düşüyor, taraf olunca gelirler artıyor. Yaptırımlar ve cezalandırma yöntemleri farklı. Elimizden geldiğince işimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz.” Dedi.

 

“Devlet iki günlük destek verdi, ne sütçülük yapabiliyoruz ne besicilik”

 

Besicilik yapan bir vatandaşla görüşen Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve Ednan Arslan, besicinin ‘yalnız bırakıldık’ isyanını dinledi. Besici, “İktidar ne çiftçiye ne besiciye destek olmuyor. Tek maliyetlerimiz bu kadar artmasaydı da iktidar da destek olmasaydı. Biz iktidara güvenerek burayı kurmadık.  6 bin liradan aşağı arpa yok, bu hayvanlar günde 1,5-2 ton arpa yiyor. Devlet bize sadece 2 gün yetecek kadar destek verdi, o da parasıyla. İktidarın verdiği destek 2 günde bitti. Ne sütçülük yapabiliyoruz ne besicilik. Bütün hayvanları satmayı düşünüyoruz. Buraya dünyanın masrafını yaptık hepsi boş. Bir damla süt satamıyoruz. Yem veremiyoruz ki süt olsun. Süt 15 lira olursa masrafımı ancak çıkartırım. O da zaten mümkün görünmüyor. Hepimiz kapatıp gideceğiz. ”diye konuştu.

Yorumlar (0)