Ankara Barosu'nda Cumhur İttifakı

Ankara Barosu’nun 65. Olağan Genel Kurulu bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Baroya kayıtlı 15 bin avukat, yeni başkan ve yönetimi belirlemek için sandık başına gidecek. Baro Başkanlığı için, Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun adayı Erinç Sağkan, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar’ın adayı Murat Kemal Gündüz ile Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar grubunun ortak adayı avukat Gencer Özdemir yarışacak.

GÜNÜN HABERLERİ 19.10.2018, 15:54 19.10.2018, 15:54
Ankara Barosu'nda Cumhur İttifakı

Genel Kurul, 20-21 Ekim tarihlerinde Yenimahalle Belediyesi Nâzım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde yapılacak. Kongre uyarınca, cumartesi günü önce Baro Başkanı adayları olan Demokratik Sol Avukatlar Grubu'ndan Erinç Sağkan, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubundan Murat Kemal Gündüz ile Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar grubunun ortak adayı avukat Gencer Özdemir konuşma yaparak meslektaşlarına seslenecek. Pazar günü ise avukatlar oy kullanmak üzere sandık başına gidecek ve baronun yeni başkanı ile yönetimini belirleyecek.

CUMHUR İTTİFAKI

Öte yandan MHP ve AKP arasındaki Cumhur İttifakı Baro seçimlerine de yansıdı. Önceki seçimlerde ayrı ayrı aday çıkaran AKP'ye yakın Baroda Birlik grubu ile MHP'ye yakın Milliyetçi Avukatlar grupları ittifak yaparak, avukat Gencer Özdemir'i ortak aday gösterdi.

Seçimler öncesinde SÖZCÜ’ye konuşan Demokratik Sol Avukatlar Grubu'nun adayı avukat Erinç Sağkan, yaklaşık 50 yıldır Ankara Barosu seçimlerini kazanan ve yönetenlerin Demokratik Sol Avukatlar Grubu Adayları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Biz son derece demokratik ve ciddi katılımlı bir ön seçim yaptık. 5 binin üzerinde avukatın katılımıyla temsil hakkı bana ve arkadaşlarıma verildi. Grubumuzun ilkeleri geçmişten bugüne bellidir. Hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı, Atatürkçü ve laik Cumhuriyet'ten yanayız. Bağımsız yargıya, hukukun üstünlüğüne dayalı, temel hak ve özgürlüklere saygılı bir yapıya her zamankinden daha çok ihtiyaç olan bir dönemdeyiz. Bağımsız yargının tehdit altında olduğu bir dönemde, bugüne kadar görülmemiş bir eylemsel tavır içinde olacağız”

Yorumlar (0)