'AKP rantın dayanılmaz şehvetine kapıldı'

Gülsever, Erdoğan’a utanacağı sözlerini hatırlattı

GÜNÜN HABERLERİ 15.01.2019, 13:45 15.01.2019, 13:45
'AKP rantın dayanılmaz şehvetine kapıldı'

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever KRT TV canlı yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul ile ilgili eski sözlerini hatırlatarak 25 senedir İstanbul’a bu zihniyetin ihanet ettiğini söyledi.

 

CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, KRT TV Gün izi programında Aslı Kurtuluş’un sorularını yanıtladı. Gülsever, İstanbul’un sorunlarını dile getirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “ İstanbul’a ihanet ettik, etmeye de devam ediyoruz, ben de bundan sorumluyum” açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi.

 

Gülsever, ‘’İstanbul’a ihanet etmeye devam ediyorlar, İBB’den geçiremedikleri planları ilgili bakanlıklara yönlendiriyorlar, biz bildiğimizi okuruz anlayışı ile İstanbul’u yönetiyorlar. Yeşil alan kalmadı, mezarlıklar yeşil alan olarak gösteriliyor. Rantın dayanılmaz şehvetine kapıldılar. İstanbul’da insanlar mutsuz, şikayetçi olmayan yok..’’ dedi

 

’İSTANBUL’DAKİ OLUMSUZLUĞUN BAŞ SORUMLUSU BU SİYASAL İKTİDARDIR’’

 

Gülsever, ‘’İstanbul’a ihanet etmeye devam ediyorlar. 25 yıldır bu zihniyet devam ediyor. İstanbul’u yönetiyorlarsa ve ortada bir olumsuzluk varsa baş sorumlusu bu siyasal iktidardır. Üstelik CHP’nin bütün itirazlarına rağmen yapıyorlar.’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’RANTIN DAYANILMAZ ŞEHVETİNE KAPILDILAR’’

 

Hükümetin rantın şehvetine kapıldığını söyleyen Gülsever, ‘’İBB’den geçiremedikleri plan varsa onu hemen ilgili bakanlıklara yönlendiriyorlar. Planı oradan geçiriyorlar. Hatta İBB ‘nin olmaz dediği planları bile oradan geçiriyorlar ve İstanbul’da uygulamaya koyuyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da belediye başkanıyken, İstanbul’un nüfus artışını taşıyamayacağını kendisi söylemiş, İstanbul’a göçü önleyebilmek için vize koymayı bile düşünmüştü. 3. havalimanının bir ihanet ve cinayet olduğunu söylemişti. Çünkü köprü yaparsanız bağlantı yollarını oluşturursanız orada yeni bir yoğunluk artışı, imar yapılaşması olur. Dolayısı ile İstanbul bu yükü taşımaz demişti. Biliyorlardı, bilmelerine rağmen yaptılar bunu. Neden yaptılar, çünkü rantın dayanılmaz şehvetine kapıldılar. Siyasetin bütün finansmanını imar hareketleri üzerinden sağlamanın ve kişiye özel bu imar ayrıcalıklarının, kişiye özel rantlar sağlamasının karşısında duramadılar. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ya bu para nasıl bir şeymiş diye gerçekten de bu para nasıl bir şeymiş’’ diye konuştu. Gülsever ayrıca, ‘’Biz bildiğimizi okuruz bundan vazgeçmeyiz anlayışı ile İstanbul’u yönetmeye çalışıyorlar.’’ dedi.

 

‘’MEZARLIKLAR YEŞİL ALAN OLARAK GÖSTERİLİYOR’’

 

İstanbul’da mezarlıkların yeşil alan olarak gösterildiğini belirten Gülsever, ‘’İstanbul’da aktif yeşil alan 2.5 metrekare değil. Mezarlıklar yeşil alan olarak gösteriliyor. Duvarlara koyulan çiçekler gösteriliyor. İnsanların dolaşabildiği, yaşamlarını sağlıklı ortamda yürütebildikleri yerlerdir yeşil alan. Mevsimlik çiçekler yeşil alan olarak kabul edilmez, bunlar görsel bir takım hikayeler.’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’DAHA YAŞANABİLİR İSTANBUL İÇİN BU AKLI İSTANBUL’DAN UZAKLAŞTIRMAMIZ GEREKİYOR’’

 

Gülsever yerel seçimleri işaret ederek, ‘’Önce bu aklın İstanbul’un başından uzaklaştrılması lazım. Demokratik yolla, sandıkta yapılması gerekir. İstanbul’da yaşayan hiç kimsenin mutlu olduğu kaanatinde değilim. Şikayetçi olmayan bir tek insan evladı yok. Madem bu kadar şikayetçiyiz, özlediğiniz istanbul’u geri almak istiyoruz. O zaman hep beraber bu akla, bu siyasal iktidarın istanbul’da yarattığı zulme son vermek için oylarımızı doğru kullanmalıyız. Yeşile önem veren, çevreyi kollayan, dikey yapılaşmayı, AVM- rezidans sevicisi anlayışı İstanbul’un başından uzaklaştırmak gerekiyor ki daha yaşanabilir bir istanbul’u hep birlikte oluşturabilelim.’’ diye konuştu.

Yorumlar (0)