2018 Mevlid Kandili ne zaman?

Mevlid Kandili İslam dininin peygamberi olan Muhammed’in doğum gecesi ve aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir. Mevlid Kandili, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in doğum gününün kutlandığı gündür. Mevlid, doğum zamanı anlamına gelir. Mevlid Kandili ne zaman?

GÜNÜN HABERLERİ 23.10.2018, 10:19 23.10.2018, 10:19
2018 Mevlid Kandili ne zaman?

Mevlid, “doğum zamanı” demektir. Kuranı kerimde yer almamaktadır. İslam'da Muhammed'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Mevlid Kandili, bu sene 19 Kasım Pazartesi günü idrak edilecek. Mevlid kandili, ilk defa hicretten yaklaşık üç yüz elli yıl kadar sonra Mısır'da, Şii Fâtımî Devleti döneminde kutlanmaya başlamıştır.

MEVLİD KANDİLİNDE ORUÇ TUTULUR MU?

Dini kaynaklara göre Mevlid Kandili’nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, bu gece, Resulullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur. Tutmak savap olarak nitelendirilebilir. İslam âlimleri mevlid gecesine çok önem vermişlerdir.

Mevlid Kandili ne zaman? 2018 yılının son kandili Mevlid Kandili hangi tarihte?

KANDİLLER NE ZAMANDIR KUTLANIYOR?

Kandil geceleri İslam’ın ilk zamanlarında var olan bir âdet olmayıp, hicrî 3. asırdan itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Türkiye’de Osmanlı Devleti padişahı II. Selim’den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır. Kadir gecesinden başka kandil gecesi kuranı kerimde yer almaz.

 

Yorumlar (0)