18 MART ÇANAKKALE DERNEĞİ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTTU

18 MART ÇANAKKALELİLER DERNEĞİ GELENEĞİ BOZMADI

GÜNÜN HABERLERİ 18.03.2018, 14:11 18.03.2018, 14:11
18 MART ÇANAKKALE DERNEĞİ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTTU

İzmir’de yaşayan Çanakkaleli Boşnakların kurduğu 18 Mart Çanakkaleliler Kültür ve Dayanışma Derneği kurulduğu 2009 yılından bugüne her 18 Mart günü Çanakkale’de vatanı için canlarını hiçe sayarak şehit düşenler için Çamdibi’nde bulunan dernek Lokalinde Mevlit okuttu, etli pilav ve ayran dağıttı.

 

Çanakkale Şehitleri 103’ncü yılında okutulan Mevlit’e, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül ve yaklaşık 500 Çanakkaleli Boşnak katıldı.

 

Şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunurken dev ekrandan Çanakkale savaşı filmi gösteriliyordu. Daha sonra mevlit okunmasına geçildi.

 

Mevlit okunurken duygusal anlar yaşandı, Boşnak kadınlar dedelerininde şehit olduğu Çanakkale şehitleri için okunan dualarda gözyaşlarını tutamadılar.

 

18 Mart Çanakkaleliler Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Mehmet Acar etkinlikle ilgili şunları ifade etti;

‘’Derneğimiz 2009 yılında kuruldu o günden günümüze her 18 Mart’ta olduğu gibi bu 18 Mart’ta da Çanakkale de canlarını hiçe sayarak vatan için şehit olan Mehmetçiklerimiz için mevlit okutup etili pilav ve ayran dağıtıyoruz…

Çanakkale Savaşına 15.700 Boşnak ta katıldı. Türkiye’nin emperyalistlere karşı verdiği en büyük savaşta bizim atalarımızın da yer alması bizleri onurlandırıyor.

Ayrıca dernek olarak her yıl mayıs ayında üyelerimizle beraber Çanakkale Şehitliğine gezi gerçekleştiriyoruz.

Çanakkale de canlarını bu vatan için hiç düşünmeden veren atalarımıza bizlerde bir vefa göstermek istedik ve mevlit okutmayı geleneksel hale getirdik.’’ Dedi.

 

 

 

Yorumlar (0)