1 Mayıs'ta 'Taksim Vatan'dır' diyen HKP'lilerin duruşması yapıldı

İşçi Sınıfının vatanı Taksim’in AKP’giller tarafından keyfi bir şekilde yasaklanmasına karşı çıkan Halkın Kurtuluş Partisi; 1 Mayıs’ı özüne uygun bir şekilde kutlamak ve orada katledilen İşçi Sınıfının yiğit şehitlerini anmak için 2016 1 Mayısında Taksim’e yürümek isterken, Beşiktaş’ta, hiçbir uyarı yapılmaksızın kolluk kuvvetleri tarafından orantısız güç kullanılarak gözaltına alınmıştı.

GÜNÜN HABERLERİ 24.03.2018, 21:51 24.03.2018, 21:51
1 Mayıs'ta 'Taksim Vatan'dır' diyen HKP'lilerin duruşması yapıldı

Bakırköy çukuruna gitmeyi İşçi Sınıfına ihanet sayan, İşçi Sınıfının vatanı olan Taksim’e girmeyi üç ayrı ekip ile zorlayan HKP’lilere, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet suçlamasıyla dava açılmıştı. Dava açılan üç ekipten ikisi beraatla sonuçlanırken birinci ekibin duruşması 22.03.2018 tarihinde görüldü.

Duruşmada tüm yoldaşlarımız kararlı bir şekilde Taksim’in 1 Mayıs alanı olduğunu, Taksim’e yürümenin ve 1 Mayıs’ı orada kutlamanın yasal hakları olduğunu, bunun hiçbir şekilde yasaklanmayacağını, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için mücadelelerine devam edeceklerini belirttiler. Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılmasını kabul edip etmediğimizi soran Mahkeme Hakimine “biz suç işlemedik ve kabul etmiyoruz!” dediler.

Davada “yargılananlar” arasında bulunan HKP MYK üyesi Av. Tacettin Çolak savunmasında: “İlk gençlik yıllarımdan beri işçi hareketi içesindeyim. Siyasal İktidar tarafından işçi hareketi için büyük anlam ifade eden Taksim meydanında 1 Mayıs kutlamarının yapılmasının yasaklanmasını kişi olarak ve parti olarak yanlış bulduğum için partimle birlikte kutlamaları Taksim meydanında gerçekleştirmek amacıyla Beşiktaş’ta toplanmıştık.

İddianame içerisindeki suçu kabul etmiyorum, suç oluşturacak herhangi bir eylemde bulunmadık, güvenlik güçlerinin 2911 sayılı yasayı ihlal ettiğini düşündüğümüz için güvenlik güçleri hakkında hazırlık aşamasında şikâyetlerimizi belirtmemize rağmen bu hususta herhangi bir işlem yapılmamıştır. Barışçıl gösteri hakkımızı kullandık biz. Ayrıca olay tutanağı polis memurları tarafından kinlenmiş bir şekilde taraflı olarak tutulmuştur. “Kahrolsun ABD Emperyalizmi” sloganımızı “Kahrolsun AKP Emperyalizmi” şeklinde değiştirerek tutanağa geçirmiştir.” dedi

Duruşmada söz alan avukatlarımızdan, Av. Ayhan Erkan: “Halkın Kurtuluş Partisi, Mustafa Kemal’in “Bağımsızlık benim karakterimdir” sözünü ve Hikmet Kıvılcımlı’nın “Vatan aşkını söylemekten korkar hale gelmektense ölmek yeğdir” sözünü şiar edinmiş; anti-emperyalist, anti-feodal, anti-şoven ilkelerini benimsemiş en yurtsever, en halkçı bir partidir. Ayrıca toplumsal mücadelelerde İşçi Sınıfının öncülüğünü kabul ettiği ve her eylemine başta İşçi Sınıfımız gelmek üzere diyerek başladığı için ve ülkemizde 1 Mayısların Taksim’de kutlanması İşçi Sınıfımız açısından hayati önemi olan bir mücadele ve bayram günü olduğu için 1 Mayısları özüne uygun bir şekilde ancak Taksim’de kutlanacağını benimser ve bu doğrultuda mücadele eder. 1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de kutlanmasıyla getirilen tüm yasaklamalar, engellemeler; uluslararası sözleşmelere, uluslararası yargı mercilerine, yerli yasa ve yargı kararlarında göre son derece gayrimeşrudur. Tam tersi bunların engellenmesi mevcut hukuk sistemine göre yasa dışıdır, keyfidir, suç teşkil etmektedir.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Söz alan Av. Pınar Akbina ise: “1 Mayıs, Hükümetin bile, “Taksim’i 1 Mayıs’a açtık” şeklindeki afişlerle övünme kaynağı yaptığı bir gündür. Ancak yüzbinlerin oraya akması nedeniyle iktidar bundan rahatsız olup tekrar yasaklamıştır. Asıl yargılanması gerekenler bütün mahkeme kararlarına rağmen bu kararları çiğneyenler ve saldıranlardır” dedi ve her iki avukatımız da derhal beraat kararı verilmesini talep ettiler.

Dava eksik ifadelerin alınması ve dosyadaki cdnin izlenmesi için 18 Eylül 2018 tarihine ertelendi.

2018 1 Mayıs’ının arefesinde Kurtuluş Partililer olarak yine “Taksim Vatandır ve davalarının bize vız gelir!” diyoruz. 

Halkın Kurtuluş Partisi 

Genel Merkezi

Yorumlar (0)