'Zekeriya Öz Kısıklı'yı basıp Bilal'i alacak'

HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, 17-25 Aralık operasyonunu anlatırken, “18 Aralık 2013 akşamı ben Hasan Doğan’ın kriptolu telefonu ile Sayın Başbakan da Efkan Ala’nın kriptolu telefonu ile görüşme yaptık.

GÜNDEM 05.01.2017, 10:01 05.01.2017, 10:01
'Zekeriya Öz Kısıklı'yı basıp Bilal'i alacak'

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Başbakan, Zekeriya Öz’ün Kısıklı’ya bu akşam baskın yapacağı ve Bilal Erdoğan’ı alacağı konusunda istihbarat aldıklarını söyledi” dedi. Cemaat soruşturması kapsamında itirafçı olduğu belirtilen HSYK üyelerinin beyanları üzerine eski HSYK 1. Başkanı İbrahim Okur, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, ‘örgüt hakkında bilgi vermek istediğini’ söyledi.

 

Bunun üzerine Okur, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ek ifade verdi. Okur, “Ben 17 - 25 Aralık soruşturmalarına ilişkin talimatın Fetullah Gülen tarafından verildiğini düşünüyorum” dedi. Zekeriye Öz’ün Erdoğan’ın evine baskın yapmaya hazırlandığını belirten Okur, “18 Aralık 2013 akşamı ben Hasan Doğan’ın kriptolu telefonuyla, sayın Başbakan da Efkan Ala’nın kriptolu telefonuyla görüşme yaptık. Bu görüşmede Başbakan, Zekeriya Öz’ün Kısıklı’ya bu akşam baskın yapacağını ve Bilal Erdoğan’ı alacağı konusunda istihbarat aldıklarını söyledi. ‘Bu hususa bak’ dedi. Bu konuşmadan sonra ben Birol Erdem Bey’in odasından Turan Çolakadı’yı aradım. Çolakadı’nın memnuniyetsiz ve çaresiz bir konumda olduğunu hissettim. ‘Ne yapabilirim’ diye sorunca ‘Abi emniyete bir talimat yaz, Zekeriya Öz ve emrindeki savcıların Emniyet Müdürlüğü’ne verecekleri talimatlarda mutlak suretle kendisinin de imzasının olması gerektiğini, çift imza ile verilmeyen talimatların yerine getirilmemesi yönünde talimat yaz’ dedim. O da ‘olur bu şekilde bir talimat yazarım’ dedi.”

Yorumlar (0)