banner773

YSK'dan karar: AKP’nin Kadıköy'deki afişi kaldırılacak

Kararı CHP'li Kaftancıoğlu Twitter'dan duyurdu

GÜNDEM 11.06.2019, 16:36
YSK'dan karar: AKP’nin Kadıköy'deki afişi kaldırılacak

AKP'nin başvurusu ile YSK'nın iptal ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimininin tekrar tarihi olan 23 Haziran için propaganda süreci devam ediyor. CHP'nin kamu binalarına AKP afişlerinin asılmasına tepki gösterdiği süreçte YSK'dan bir karar çıktı. Dün CHP'li Barış Yarkadaş'ın da dikkati çektiği AKP'nin adayı Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yer aldığı AKP afişi için YSK, "kaldırılma" yönünde karar verdi. 

CHP'li Yarkadaş, dün iskelenin üzerine asılı olan Yıldırım pankartına dikkati çekmişti. "Acaba oraya Ekrem İmamoğlu'nun resminin asılması istenseydi acaba izin verilecek miydi?" diye soran Yarkadaş, "Maalesef seçimler böyle tarihe geçecek" diye konuşmuştu. 

Kaftancıoğlu duyurdu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, YSK'nın afiş kararının duyurusunu kişisel Twitter hesabından yaptı. 

Buna göre YSK kararında "toplu taşıma amacıyla kamu hizmetlerinde kullanılan hava, kara, deniz ve raylı sistem taşıtlarında yer alan reklam yerleri ve araçlarında siyasi propaganda içeren yayın yapılamayacağı" dendi.

Kaftancıoğlu kararın ardından şunları söyledi: 

"Kampanya süresince kamu binaları ve kanunen görsel kullanımının yasak olduğu yerleri fütursuzca kullananlar hakkında şikayetlerimiz sonucu kararlar alınıyor. Uygulanıp uygulanmadığının da takipçisi olacağız. Yasak olduğunu bile bile hukuk tanımaz bir şekilde kamu binalarını propaganda malzemesi olarak kullananları ise 16 milyon İstanbulluya havale ediyorum."

 

Yorumlar (0)