Yoğun bakımda uyanan koronavirüs hastasından doktorları ağlatan not

Yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören 41 yaşındaki müzisyen, uyandıktan sonra yazdığı not ile doktorları ağlattı.

GÜNDEM 08.04.2020, 13:20
Yoğun bakımda uyanan koronavirüs hastasından doktorları ağlatan not

Birçok ünlü ismin orkestrasında şeflik yapmış, kendi müzik grubu ile de albümler çıkarmış bir müzisyendi.

Öksürük ve yüksek ateş semptomları ile geçen hafta Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldi. İlk muayenesi ile birlikte tanı kondu: Kovid-19 virüsüne yakalanmıştı. 41 yaşındaydı, durumu ağır gözükmüyordu. Servise alındı. Tedavisi sürdüğü sırada, durumu ciddileşti. Nefes almakta güçlük çekiyordu. Yoğun bakım servisine kaldırıldı. Müdahalelere rağmen durumu anbean kötüye gidiyordu. Entübe edildi, solunum cihazına bağlandı.

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, solunum cihazındaki 9'uncu gününde sağlık durumundaki düzelme doktorları tarafından fark edildi. 

HAYATA İLK BAKIŞ

Hastayı uyandırma kararı alındı. Hayata gözlerini açtığı ilk anlardı. Karşısında yoğun bakım ünitesindeki bir asistan doktor vardı. 20'li yaşların sonlarındaki doktor ile hastası göz gözeydi. Gülümseyerek, şefkatle hastasına baktı. Hayata gözlerini açan her hasta, onların çalışma azmine umut, direnç oluyordu. Hastası bir şeyler konuşmak, anlatmak istiyordu. Ancak solunum cihazından henüz ayrılmadığı için bunu başaramıyordu. Asistan doktor, hastasının çaresizliğinin farkındaydı. Hemen bir kâğıt-kalem aldı, hastasına uzattı. "Buraya yaz" dedi.

'EŞİM MERAKTAN ÖLMÜŞTÜR'

Yerinden bile doğrulamadan titreyen parmakları ile yazdı: "Eşim meraktan ölmüştür, yarın ya da öbür gün servise çıkacağımı arayıp söylerseniz ömür boyu duacınız olurum." Koruyucu maske bile asistan doktorun gözyaşlarını saklayamamıştı. Telefonla hastasının eşini aradı, müjdeyi verdi. Konuştuğum asistan doktor, Twitter'da Aleksandr Bogdanov nick'iyle yazıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde asistan doktor. İlk günden beri koronavirüs hakkında yapıcı eleştirlerde bulunuyor, eksikleri ve yaşananları anlatmaya çabalıyor.

Yorumlar (0)