Yasağın başlamasına saatler kala yollar kıpkırmızı oldu

Koronavirüs mücadele tedbirleri kapsamında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Ancak bugün akşam 20.00'da başlayacak kısıtlama vatandaşın kafasını karıştırdı. Bir çok ilde cadde ve sokaklar boş kalırken, İstanbullu kendini dışarıya attı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu haritası yüzde 51 sınırına dayandı.

GÜNDEM 21.11.2020, 16:05 21.11.2020, 16:06
Yasağın başlamasına saatler kala yollar kıpkırmızı oldu

İçişleri Bakanlığı’nın korona virüsü ile mücadele tedbirleri kapsamında yayınladığı genelgeyle 81 ilde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Genelgeye göre, bu akşam saat 20:00'da başlayacak ve pazar sabahı saat 10:00'da sona erecek. Pazar günü akşam saat 20.00'de başlayıp Pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek. 

İstanbul'da sokağa çıkma yasağının başlamasına saatler kala İstanbullu adeta tedbirleri yanlış anlayarak kendilerini sokağa attı. Trafiğin en yoğun olduğu Pazartesi ve Cuma günkü gibi dur-kalk şeklinde ilerledi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Yoğunluğu Haritasında yoğunluk yüzde 51'in üstünde çıktı. Ana arterlerde trafik dur-kal şeklinde ilerledi. Bu görüntü "İstanbullu yasağı yanlış anlamış olmalı" yorumları yapılmasına neden oldu. 

Cumartesi günü bu saatlerde böyle bir trafiğe çok ender rastladığını belirten bir araç sürücüsü "Böyle rezillik olur mu ya. Oğlumu hastaneye götürmek için yola çıktım. Çıktığıma bin pişman oldum. Hastalık olmasa aracımı bırakıp başımın çaresine başka yolları deneyerek bakardım. Ama konu sağlık olunca kaderimize razı oluyoruz" dedi. 

Bir başka sürücü ise "10 dakikalık yolu 40 dakikada almaya çalışıyorum. İstanbullu kafayı yemiş. Yasak getiriyorlar. İstanbullu 'şimdi gezelim saat 20'de eve döneriz' diye düşünüyor olmalı. Pazar günü öğleden sonra da farklı manzara olmaz trafikte. Allah bunları koronadan uzak tutsun" diyerek tepkisini dile getirdi. 

Yorumlar (0)