YAŞ üyelerinden Anıtkabir ziyareti

"Toplantı tehditlerin arttığı bir dönemde icra ediliyor"

GÜNDEM 01.08.2019, 12:49
YAŞ üyelerinden Anıtkabir ziyareti

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajda şu ifadeleri kullandı: 

"2019 yılı Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesinde şura üyeleri olarak huzurunuzdayız. Bu seneki şura toplantımızı, Doğu Akdeniz ve Suriye'nin kuzeyi olmak üzere vatanımızın bekasına, milletimizin bütünlüğüne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerine yönelik tehditlerin arttığı bir dönemde icra ediyoruz.

15 Temmuz ihaneti sonrası aldığımız tedbirler sayesinde disiplini, motivasyonu, caydırıcılığı ve hareket kabiliyeti artan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bu asimetrik tehditler karşısında en büyük teminatımızdır. Şûra çalışmalarımızın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, Zat-ı Alinizi ve aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Ruhun şad olsun" 

Türk Silahlı Kuvvetlerindeki terfi ve atama dosyalarının ele alınacağı YAŞ toplantısı saat 13.00'de başlayacak.

Askeriyede atamaların yapılacağı YAŞ toplantısı saat 13.00'te toplanacak.

Toplantıya kimler katılacak?

YAŞ üyeleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler,Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz katılacak.

Yorumlar (0)