Yangının termik santrale ulaştığı Milas Ören boşaltılıyor

GÜNDEM 05.08.2021, 01:16
Yangının termik santrale ulaştığı Milas Ören boşaltılıyor

Muğla Milas’ta devam eden yangın Yeniköy Kemerköy Termik Santrali’ni de aşarak Ören Mahallesi tarafına sıçradı. Eski bir belde olan Ören de boşalıyor. Milli Savunma Bakanlığı da çıkarma gemileri ile tahliye işlemlerine destek veriyor.

Milas’ta kontrol altına alınamayan orman yangını akşam saatlerinde Yeniköy Termik Santrali’ne girdi. Burada da durdurulamayan alevler, bölgeyi Milas ve diğer merkezlere bağlayan anayolu da aşarak doğu yönünde bulunan eski belde Ören’e doğru ilerledi. Yol trafiğe kapatıldı. Ayrıca diğer yollar da kapatılınca tek çıkış yolu olarak deniz kaldı.

YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİ MARİNADA

Alevlerin tehdit ettiği Ören ve yakınındaki yerleşimlerden kaçan yaklaşık 2 bin kişi Ören Marina’dan tahliye ediliyor. Bazı vatandaşların fenalık geçirdiği gözleniyor.

Tahliye işlemlerine Milli Savunma Bakanlığı da çıkarma gemileri ile destek veriyor. Bakanlık, Twitter hesabından “Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor” bilgisini paylaştı.

EN SON ÇALIŞANLAR ÇIKTI

Yangın tehlikesine karşı iki gün önce faaliyetini durduran ve yanıcı maddeleri boşalttığı bildirilen termik santralden ison olarak personelin de tahliye edildiği bildirildi.

Termik santrale yakın bir yerde, yangın söndürme çalışmalarına katılan bir TOMA'nın da alevlerin arasında kaldığı görüldü. (ANKA)

Yorumlar (0)